Dakar: Pajs i Petehansel pred trijumfima!

Australijski motociklista Tobi Prajs i francuski automobilista nalaze se pred pobedama na ovogodišnjem Dakaru, pošto drže sigurno vođstvo pred poslednju etapu.

Ostali sportovi 16.01.2016 | 12:00
Dakar: Pajs i Petehansel pred trijumfima!

Najteži reli na svetu završava se večeras, a pred poslednju etapu Prajs ima nešto manje od 38 minuta prednosti u odnosu na Štefana Švitka iz Slovačke u generalnom plasmanu.

Na pretposlednjoj etapi, dugoj 931 kilometar, od kojih je 481 vožen u okviru specijala, od San Huana do Vilja Karlos Paza trijumfovao je Portugalac Elder Rodriges, sa četiri i po minuta prednosti u odnosu na Prajsa.

Jedini srpski predstavnik na Dakaru Gabor Sagmajster, koji od srede vozi sa polomljenom šakom, etapu je završio na 73. mestu i pred finale je 74. u poretku.

Automobilisti su u petak vozili 866 kilometara, odnosno 267 u okviru specijala, a na etapi je trijumfovao Miko Hirvonen u Miniju, devet sekundi ispred Nasera Al-Atijaha. Peterhansel pred poslednji dan ima 41 minut prednosti upravo u odnosu na Al-Atijaha u Miniju.

Zavesa na ovogodišnji Dakar biće spuštena u subotu, kada se vozi etapa od Vilja Karlos Pasa do Rosarija, u dužini od 699 kilometara, od kojih će 180 činiti specijal.

Komentari / 0

Ostavite komentar