ЕП - Ненадић: Незаслужена побједа Пољака!

Српски рукометаш Петар Ненадић рекао је да Пољаци нису заслужили победу над нашом репрезентацијом на старту Европског првенства чији су домаћини.

Остали спортови 16.01.2016 | 10:40
ЕП - Ненадић: Незаслужена побједа Пољака!

Изабраници Дејана Перића су се сјајно борили пред 15.000 Пољака, али су на крају поражени са 29:28.

„Увек је тешко изгубити меч у последњем минуту. Могу слободно да кажем незаслужена победа Пољака. Нису је заслужили, али то је тако, на крају су узели бодове“, рекао је Ненадић.

„Дуго нисмо одиграли овако добар меч, борбено и паметно, али је на крају фалило и среће. Поносан сам на играче и стручни штаб. Показали смо добру партију и нисмо заслужили да изгубимо“, додао је Ненадић.

Један од наших најбољих рукометаша истакао је да је целом тиму издање против Пољске подигло самопоуздање.

„Колико год је пораз тежак, ово је наша победа. Морамо сад брзо да избришемо ову утакмицу из главе. Немамо за чим да жалимо. Сада се окрећемо Французима. Да покушамо да урадимо нешто, ако не, идемо на Македонце“, нагласио је Ненадић.

Перић је истакао да је његов тим имао своје шансе против Пољака.

„Честитам репрезентацији Пољске на победи са којом је отворила ово првенство. Иако смо играли против домаћина и иако је за многе изненађење српски тим, играли смо за победу. Имали смо своје шансе. Имали смо квалитетан напад, али нисмо дошли у ситуацију да материјализујемо добар напад због одбране која није била на очекиваном нивоу. Разлог томе је и индивидуални квалитет пољских играча. Задовољан сам менталним склопом и карактером своје екипе. Желели смо и борили се до самог краја за позитиван резултат. Верујем да су сви присутни у хали до последњег тренутка стрепели за резултат. Играћемо из утакмице у утакмицу, верујем, боље“, нагласио је Перић.

Селектор је потом прокоментарисао завршницу утакмице у којој је његов тим испустио шансу за нерешен резултат.

„Не знам како је изгледало са трибина. Имали смо седмерац за нерешено на 20 секунди пре краја. На крају смо се договорили да пустимо десно крило да шутне. Коцкали смо се, то сам и рекао на тајм-ауту. Цил је био да ако се одбранимо уђемо са маркером 7 на 6, два пивотмена, али није било прилике“, истакао је Перић.

Наредна утакмица репрезентацију Србије чека у недељу од 18.15 када се састаје са селекцијом Француске.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Симо

16.01.2016 16:21

Добар поцетак, све цеститке за за борбеност !

ОДГОВОРИТЕ