EP - Nenadić: Nezaslužena pobjeda Poljaka!

Srpski rukometaš Petar Nenadić rekao je da Poljaci nisu zaslužili pobedu nad našom reprezentacijom na startu Evropskog prvenstva čiji su domaćini.

Ostali sportovi 16.01.2016 | 10:40
EP - Nenadić: Nezaslužena pobjeda Poljaka!

Izabranici Dejana Perića su se sjajno borili pred 15.000 Poljaka, ali su na kraju poraženi sa 29:28.

„Uvek je teško izgubiti meč u poslednjem minutu. Mogu slobodno da kažem nezaslužena pobeda Poljaka. Nisu je zaslužili, ali to je tako, na kraju su uzeli bodove“, rekao je Nenadić.

„Dugo nismo odigrali ovako dobar meč, borbeno i pametno, ali je na kraju falilo i sreće. Ponosan sam na igrače i stručni štab. Pokazali smo dobru partiju i nismo zaslužili da izgubimo“, dodao je Nenadić.

Jedan od naših najboljih rukometaša istakao je da je celom timu izdanje protiv Poljske podiglo samopouzdanje.

„Koliko god je poraz težak, ovo je naša pobeda. Moramo sad brzo da izbrišemo ovu utakmicu iz glave. Nemamo za čim da žalimo. Sada se okrećemo Francuzima. Da pokušamo da uradimo nešto, ako ne, idemo na Makedonce“, naglasio je Nenadić.

Perić je istakao da je njegov tim imao svoje šanse protiv Poljaka.

„Čestitam reprezentaciji Poljske na pobedi sa kojom je otvorila ovo prvenstvo. Iako smo igrali protiv domaćina i iako je za mnoge iznenađenje srpski tim, igrali smo za pobedu. Imali smo svoje šanse. Imali smo kvalitetan napad, ali nismo došli u situaciju da materijalizujemo dobar napad zbog odbrane koja nije bila na očekivanom nivou. Razlog tome je i individualni kvalitet poljskih igrača. Zadovoljan sam mentalnim sklopom i karakterom svoje ekipe. Želeli smo i borili se do samog kraja za pozitivan rezultat. Verujem da su svi prisutni u hali do poslednjeg trenutka strepeli za rezultat. Igraćemo iz utakmice u utakmicu, verujem, bolje“, naglasio je Perić.

Selektor je potom prokomentarisao završnicu utakmice u kojoj je njegov tim ispustio šansu za nerešen rezultat.

„Ne znam kako je izgledalo sa tribina. Imali smo sedmerac za nerešeno na 20 sekundi pre kraja. Na kraju smo se dogovorili da pustimo desno krilo da šutne. Kockali smo se, to sam i rekao na tajm-autu. Cil je bio da ako se odbranimo uđemo sa markerom 7 na 6, dva pivotmena, ali nije bilo prilike“, istakao je Perić.

Naredna utakmica reprezentaciju Srbije čeka u nedelju od 18.15 kada se sastaje sa selekcijom Francuske.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Simo

16.01.2016 16:21

Dobar pocetak, sve cestitke za za borbenost !

ODGOVORITE