ЕП: ''Орлови'' на корак од подвига! Пораз голом разлике за старт!

Увек на корак од подвига: Орлови имали седмерац за велики бод, али је домаћин ипак победио... Иван Никчевић био перфектан са седам метара, али је у последњем минуту његов ударац одбранио голман Пољске - 29:28!

Остали спортови 15.01.2016 | 22:30
ЕП: ''Орлови'' на корак од подвига! Пораз голом разлике за старт!

Рукометна селекција Србије још од Европског првенства у нашој земљи никако да направи искорак на великим такмичењима и дође до тријумфа који би вратио веру у добар резултат у овом спорту. Од изабраника Дејана Перића на отварању Европског првенства у Пољској за нијансу је био бољи домаћи национални тим, који је славио резултатом 29:28 (14:15). Орлови су имали велику шансу да дођу до значајног бода, али је Иван Никчевић промашио седмерац у последњем минуту.

Петар Ненадић је у првом полувремену постигао чак шест голова, а у неколико наврата и сјајним асистенцијама разигравао своје играче.

Одбрана која је била на врхунском нивоу у првих пола сата мало је „омекшала“ на старту другог полувремена, па су Пољаци за свега седам минута са минуса два гола минуста дошли до „плус три“ (21:18).

Изгледало је да би Орлови у тим тремуцима мигли у потпуности да посустану, али је уследио правовремени тајм-аут Дејана Перића и консолидација у игри српске репрезентације, која је до поравнања стигла у 45. минуту (24:24), а три минута касније и до потпуног преокрета (26:25).

Резултатска клацкалица била је на снази буквално до самог краја меча, домаћи су четири минута пре краја имали два гола предности (29:27), али ни тада није било све решено. Магични Станић је одбранио зицер Грабарчику, потом је Зеленовић изнудио ударац са седам метара, али је Шмал зауставио ударац Никчевића.

За два дана Србија игра против фаворизоване Француске (17.15), док је након тога чека вероватно одлучујући окршај за пласман у наредну фазу са Македонијом.

Коментари / 0

Оставите коментар