EP: ''Orlovi'' na korak od podviga! Poraz golom razlike za start!

Uvek na korak od podviga: Orlovi imali sedmerac za veliki bod, ali je domaćin ipak pobedio... Ivan Nikčević bio perfektan sa sedam metara, ali je u poslednjem minutu njegov udarac odbranio golman Poljske - 29:28!

Ostali sportovi 15.01.2016 | 22:30
EP: ''Orlovi'' na korak od podviga! Poraz golom razlike za start!

Rukometna selekcija Srbije još od Evropskog prvenstva u našoj zemlji nikako da napravi iskorak na velikim takmičenjima i dođe do trijumfa koji bi vratio veru u dobar rezultat u ovom sportu. Od izabranika Dejana Perića na otvaranju Evropskog prvenstva u Poljskoj za nijansu je bio bolji domaći nacionalni tim, koji je slavio rezultatom 29:28 (14:15). Orlovi su imali veliku šansu da dođu do značajnog boda, ali je Ivan Nikčević promašio sedmerac u poslednjem minutu.

Petar Nenadić je u prvom poluvremenu postigao čak šest golova, a u nekoliko navrata i sjajnim asistencijama razigravao svoje igrače.

Odbrana koja je bila na vrhunskom nivou u prvih pola sata malo je „omekšala“ na startu drugog poluvremena, pa su Poljaci za svega sedam minuta sa minusa dva gola minusta došli do „plus tri“ (21:18).

Izgledalo je da bi Orlovi u tim tremucima migli u potpunosti da posustanu, ali je usledio pravovremeni tajm-aut Dejana Perića i konsolidacija u igri srpske reprezentacije, koja je do poravnanja stigla u 45. minutu (24:24), a tri minuta kasnije i do potpunog preokreta (26:25).

Rezultatska klackalica bila je na snazi bukvalno do samog kraja meča, domaći su četiri minuta pre kraja imali dva gola prednosti (29:27), ali ni tada nije bilo sve rešeno. Magični Stanić je odbranio zicer Grabarčiku, potom je Zelenović iznudio udarac sa sedam metara, ali je Šmal zaustavio udarac Nikčevića.

Za dva dana Srbija igra protiv favorizovane Francuske (17.15), dok je nakon toga čeka verovatno odlučujući okršaj za plasman u narednu fazu sa Makedonijom.

Komentari / 0

Ostavite komentar