Маровићу у притвору остаје још два мјесеца

Виши суд у Подгорици продужио је притвор високом функционеру Демократске партије социјалиста /ДПС/ Светозару Маровићу за још два мјесеца.

Регион 15.01.2016 | 21:49
Маровићу у притвору остаје још два мјесеца

Маровићев адвокат Здравко Беговић рекао је раније данас да његов клијент није преговарао са Тужилаштвом о евентуалном признању кривице.

Маровић се налази у притвору у Спужу од 17. децембра 2015. године.

Он је осумњичен за злоупотребу службеног положаја у случајевима "ТQ Плаза", "Јаз" и "Пријевор", које је Специјално тужилаштво недавно спојило у један предмет. Осумњичени у овом случају оштетили су буџет општине Будва за 11.400.000 евра.

На терет двадесет троје осумњичених стављено је да су посљедњих неколико година дјеловали као криминална организација у којој је свако имао улогу коју је "одрађивао" са функције општинског функционера, радника или директора приватне фирме због својих интереса, а на штету државног буџета.

На челу криминалне групе, према истражним радњама и исказима свједока сарадника, био је високи функционер ДПС-а Светозар Маровић.

Он је на саслушању у Тужилаштву негирао кривицу, тврдећи да у спорном периоду није обављао функцију коју је могао злоупотријебити приликом продаје земљишта у Пријевору.

У аферама "ТQ Плаза" и "Јаз" 13. августа ухапшено је тринаест будванских функционера. У случају "Јаз" осумњичени су да су град оштетили за 2.100.000 евра у корист "Гуги комерца", а у "случају ТQ Плаза" за скоро осам милиона евра.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дикција

15.01.2016 21:01

Памтимо га док је био у високим органима као чику с нагласком.

ОДГОВОРИТЕ