Maroviću u pritvoru ostaje još dva mjeseca

Viši sud u Podgorici produžio je pritvor visokom funkcioneru Demokratske partije socijalista /DPS/ Svetozaru Maroviću za još dva mjeseca.

Region 15.01.2016 | 21:49
Maroviću u pritvoru ostaje još dva mjeseca

Marovićev advokat Zdravko Begović rekao je ranije danas da njegov klijent nije pregovarao sa Tužilaštvom o eventualnom priznanju krivice.

Marović se nalazi u pritvoru u Spužu od 17. decembra 2015. godine.

On je osumnjičen za zloupotrebu službenog položaja u slučajevima "TQ Plaza", "Jaz" i "Prijevor", koje je Specijalno tužilaštvo nedavno spojilo u jedan predmet. Osumnjičeni u ovom slučaju oštetili su budžet opštine Budva za 11.400.000 evra.

Na teret dvadeset troje osumnjičenih stavljeno je da su posljednjih nekoliko godina djelovali kao kriminalna organizacija u kojoj je svako imao ulogu koju je "odrađivao" sa funkcije opštinskog funkcionera, radnika ili direktora privatne firme zbog svojih interesa, a na štetu državnog budžeta.

Na čelu kriminalne grupe, prema istražnim radnjama i iskazima svjedoka saradnika, bio je visoki funkcioner DPS-a Svetozar Marović.

On je na saslušanju u Tužilaštvu negirao krivicu, tvrdeći da u spornom periodu nije obavljao funkciju koju je mogao zloupotrijebiti prilikom prodaje zemljišta u Prijevoru.

U aferama "TQ Plaza" i "Jaz" 13. avgusta uhapšeno je trinaest budvanskih funkcionera. U slučaju "Jaz" osumnjičeni su da su grad oštetili za 2.100.000 evra u korist "Gugi komerca", a u "slučaju TQ Plaza" za skoro osam miliona evra.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dikcija

15.01.2016 21:01

Pamtimo ga dok je bio u visokim organima kao čiku s naglaskom.

ODGOVORITE