Шпанска лига брани Реал и Атлетико!

Управа шпанске фудбалске лиге стала је у заштиту Реал Мадрида и Атлетико Мадрида, које је Фифа суспендовала због кршења трансфер правила.

Фудбал 17.01.2016 | 21:20
Шпанска лига брани Реал и Атлетико!

Шпанска лига је истакла њихову стару праксу заштите малолетних играча.

Реал и Атлетико су кажњени због кршења правила регистрације младих играча, тако да у следећа два прелазна рока неће моћи да доводе играче. Клубови су већ најавили жалбу на ову казну, сличну оној којом је Барселона кажњена 2015.

"Шпански фудбал, кроз своје клубове, подржава политику заштите малолетника, као и бригу за њихов развој и њихов тренинг. Понашање Реал Мадрида и Атлетико Мадрида увек је било са поштовањем детета и у његовом интересу и тренингу", наводи се у саопштењу лиге.

Управа такмичења је у саопштењу оценила да после изрицања казни Барселони, Реал Мадриду и Атлетику "садашња правила не штите заправо децу".

"Ла Лига је спровела анализу адекватности правила за 'заштиту' према Фифа, као и различитим стандардима Европске уније, Швајцарске и Шпаније. На основу те анализе, Ла Лига ће одговарајућим владајућим телима показати како се одређени делови правила о трансферу малолетника не слажу са законом о заштити малолетника", наводи се у саопштењу.

Клубови су негирали да су радили било шта лоше са својим подмлатком. Они могу да доводе играче у овом прелазном року, али неће моћи да региструју никога до краја сезоне 2016/17.

"Верујемо да је ова казна непропорционална, да јој није место ту и да је претерана казна за оба клуба када се у обзир узме њихово понашање и околности сваког од ових случајева", саопштила је лига.

Коментари / 0

Оставите коментар