Јансруду комбинација у легендарном Венгену!

Норвешки скијаш Ћетил Јансруд тријумфовао је на првој суперкомбинацији овогодишњег Светског купа која је одржана у швајцарском Венгену.

Остали спортови 15.01.2016 | 18:30
Јансруду комбинација у легендарном Венгену!

Јансруд је до победе дошао укупним временом од 2:37.61 минута, после такмичења у спусту и слалому.

Друго место, са само четири стотинка заостатка, заузео је његов сународник Аксел Лунд Свиндал, док је трећи био Француз Адријен Тео, који је био девет стотих делова секунде даље.

После спуста, Свиндал је био 72 стотинке испред Теа, док је трећи био Аустријанац Ханес Рајхелт. Јансруд је тада био девет десетинки иза сународника, али је напредовао захваљујући доброј трци у слалому, пошто је Рајхелт одлучио да не изађе на стазу, да би Свиндал и Тео изгубили много времена.

Најбољу тројицу у легендарном Венгену следили су Француз Томас Мермило Блондан, Доминик Париз из Италије, домаћи скијаш Марк Гисин и СЛовенац Клемен Коси. Прву десеторицу комплетирали су Аустријанци Ромед Бауман и Винсент Крихмајр, односно Петер Фил из Италије.

У генералном пласману Светског купа води Аустријанац Марсел Хиршер са 801 бодом, испред Свиндала са 716 и још једног норвешког скијаша Хенрика Кристоферсена који има 571.

Такмичење у Венгену се наставља у суботу спустом.

Коментари / 0

Оставите коментар