Jansrudu kombinacija u legendarnom Vengenu!

Norveški skijaš Ćetil Jansrud trijumfovao je na prvoj superkombinaciji ovogodišnjeg Svetskog kupa koja je održana u švajcarskom Vengenu.

Ostali sportovi 15.01.2016 | 18:30
Jansrudu kombinacija u legendarnom Vengenu!

Jansrud je do pobede došao ukupnim vremenom od 2:37.61 minuta, posle takmičenja u spustu i slalomu.

Drugo mesto, sa samo četiri stotinka zaostatka, zauzeo je njegov sunarodnik Aksel Lund Svindal, dok je treći bio Francuz Adrijen Teo, koji je bio devet stotih delova sekunde dalje.

Posle spusta, Svindal je bio 72 stotinke ispred Tea, dok je treći bio Austrijanac Hanes Rajhelt. Jansrud je tada bio devet desetinki iza sunarodnika, ali je napredovao zahvaljujući dobroj trci u slalomu, pošto je Rajhelt odlučio da ne izađe na stazu, da bi Svindal i Teo izgubili mnogo vremena.

Najbolju trojicu u legendarnom Vengenu sledili su Francuz Tomas Mermilo Blondan, Dominik Pariz iz Italije, domaći skijaš Mark Gisin i SLovenac Klemen Kosi. Prvu desetoricu kompletirali su Austrijanci Romed Bauman i Vinsent Krihmajr, odnosno Peter Fil iz Italije.

U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Austrijanac Marsel Hiršer sa 801 bodom, ispred Svindala sa 716 i još jednog norveškog skijaša Henrika Kristofersena koji ima 571.

Takmičenje u Vengenu se nastavlja u subotu spustom.

Komentari / 0

Ostavite komentar