ЕП: Деки и момци - срећно до финала!

Делфини су се дуго мучили с Французима, али су их на крају ипак убедљиво победили, што је појачало дозу оптимизма пред елиминације. А, сад оно право!

Остали спортови 16.01.2016 | 11:00
ЕП: Деки и момци - срећно до финала!

А, сад оно право!

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић рекао је вечерас да су разумљиве осцилације екипе с обзиром на јаке тренинге и додао да је против Француске ток утакмице био очекиван.

"Нисмо почели како смо очекивали, али с друге стране и јесмо, јер смо имали мало јаче тренинге да бисмо остали у такмичарском ритму. Заигравши пресинг у трећој четвртини напад је прорадио и мислим да је заслужена победа на крају. Ток утакмице био је онакав какав су сви очекивали", рекао је Савић новинарима после меча у Београдској арени.

У четвртфиналу изабраници Дејана Савића састаће се са Словачком, четвртопласираним тимом Групе А.

"Словачка је изузетно искусна екипа, али физички не може да нам парира. Морамо бити опрезни јер је ово елиминациона фаза. С опрезном игром победа је наша", казао је он.

Савић се још једном захвалио публици на подршци и позвао их да подрже женску селекцију.

Ватерполиста Србије Душко Пијетловић оценио је да је његова екипа имала погрешан приступ утакмици и додао да против Словачке очекује тријумф.

"Имали смо погрешан приступ утакмици. Слабије смо ушли, доста слабије него против Хрватске. С једне стране смо очекивали пад после Хрвата... Ипак, успели смо да се уздигнемо и на крају ;је све било како треба. Остаје нам се окренемо Словацима. Очекујем њихову лавовску борбу, али и нашу победу", рекао је Пијетловић.

Капитен Србије Живко Гоцић оценио је да ће национална селекција бити на врхунцу форме тек за "четири, пет дана".

"Јачи тренинзи су узрок лошег почетка. Дошло је до опуштања, али смо у другом полувремену појачали пресинг што је резултирало контрама и сигурнијем шуту. Битно је да смо освојили три бода... На врхунцу форме биће за четири, пет дана и тада би требало очекивати праву игру. Против Словачке не би требало да буде проблеме", рекао је Гоцић.

Србија ће се у осмини финала Европског првенства састати са Словачком у суботу од 18.45.

Коментари / 0

Оставите коментар