EP: Deki i momci - srećno do finala!

Delfini su se dugo mučili s Francuzima, ali su ih na kraju ipak ubedljivo pobedili, što je pojačalo dozu optimizma pred eliminacije. A, sad ono pravo!

Ostali sportovi 16.01.2016 | 11:00
EP: Deki i momci - srećno do finala!

A, sad ono pravo!

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić rekao je večeras da su razumljive oscilacije ekipe s obzirom na jake treninge i dodao da je protiv Francuske tok utakmice bio očekivan.

"Nismo počeli kako smo očekivali, ali s druge strane i jesmo, jer smo imali malo jače treninge da bismo ostali u takmičarskom ritmu. Zaigravši presing u trećoj četvrtini napad je proradio i mislim da je zaslužena pobeda na kraju. Tok utakmice bio je onakav kakav su svi očekivali", rekao je Savić novinarima posle meča u Beogradskoj areni.

U četvrtfinalu izabranici Dejana Savića sastaće se sa Slovačkom, četvrtoplasiranim timom Grupe A.

"Slovačka je izuzetno iskusna ekipa, ali fizički ne može da nam parira. Moramo biti oprezni jer je ovo eliminaciona faza. S opreznom igrom pobeda je naša", kazao je on.

Savić se još jednom zahvalio publici na podršci i pozvao ih da podrže žensku selekciju.

Vaterpolista Srbije Duško Pijetlović ocenio je da je njegova ekipa imala pogrešan pristup utakmici i dodao da protiv Slovačke očekuje trijumf.

"Imali smo pogrešan pristup utakmici. Slabije smo ušli, dosta slabije nego protiv Hrvatske. S jedne strane smo očekivali pad posle Hrvata... Ipak, uspeli smo da se uzdignemo i na kraju ;je sve bilo kako treba. Ostaje nam se okrenemo Slovacima. Očekujem njihovu lavovsku borbu, ali i našu pobedu", rekao je Pijetlović.

Kapiten Srbije Živko Gocić ocenio je da će nacionalna selekcija biti na vrhuncu forme tek za "četiri, pet dana".

"Jači treninzi su uzrok lošeg početka. Došlo je do opuštanja, ali smo u drugom poluvremenu pojačali presing što je rezultiralo kontrama i sigurnijem šutu. Bitno je da smo osvojili tri boda... Na vrhuncu forme biće za četiri, pet dana i tada bi trebalo očekivati pravu igru. Protiv Slovačke ne bi trebalo da bude probleme", rekao je Gocić.

Srbija će se u osmini finala Evropskog prvenstva sastati sa Slovačkom u subotu od 18.45.

Komentari / 0

Ostavite komentar