ЕП: "Орлови" почињу пред 15.000 Пољака!

Рукометаши Србије почињу у петак наступ на Европском првенству у Пољској управо дуелом са домаћином турнира.

Остали спортови 15.01.2016 | 19:00
ЕП: "Орлови" почињу пред 15.000 Пољака!

Ако изузмемо ЕП 2012. на којем смо били домаћини и освојили сребро, Србија нема конкретан резултат на Старом континенту од бронзе из Шпаније 1996. године.

У међувремену смо на шест турнира (на два се нисмо квалификовали) се углавном борили за пласман од 5-10. места, а на последња два, 2010. и 2014. смо такмичење завршавали у групној фази.

Од 2006. године, нерачунајући ЕП у Београду, Србија је остварила само три победе на 12 утакмица.

"Сваки спортиста жели да се надмеће са најбољима. Никоме није циљ да игра против трећеразредних тимова. Има ли шта лепше него да се наступ на великом шампионату отвори против домаћина?", поручио је селектор Дејан Перић.

Србију ће у петак од 20:30 дочекати 15.000 навијача у Кракову жељних освете за пораз у полуфиналу прошлог СП када ривал није био задовољан суђењем.

Са Србијом и Пољском су у групи још Француска и Македонија, а у другу фазу иду по три екипе из сваке групе где се преносе бодови освојени против екипа које су прошле даље.

Укрштају се три најбоље из групе А и Б, односно Ц и Д и формирају се групе 1 и групе 2 са по шест тимова, одакле ће по две првопласиране у полуфинале.

У другој фази би Србија могла да се састане са Хрватском, Исландом, Белорусијом и Норвешком.

Коментари / 0

Оставите коментар