EP: "Orlovi" počinju pred 15.000 Poljaka!

Rukometaši Srbije počinju u petak nastup na Evropskom prvenstvu u Poljskoj upravo duelom sa domaćinom turnira.

Ostali sportovi 15.01.2016 | 19:00
EP: "Orlovi" počinju pred 15.000 Poljaka!

Ako izuzmemo EP 2012. na kojem smo bili domaćini i osvojili srebro, Srbija nema konkretan rezultat na Starom kontinentu od bronze iz Španije 1996. godine.

U međuvremenu smo na šest turnira (na dva se nismo kvalifikovali) se uglavnom borili za plasman od 5-10. mesta, a na poslednja dva, 2010. i 2014. smo takmičenje završavali u grupnoj fazi.

Od 2006. godine, neračunajući EP u Beogradu, Srbija je ostvarila samo tri pobede na 12 utakmica.

"Svaki sportista želi da se nadmeće sa najboljima. Nikome nije cilj da igra protiv trećerazrednih timova. Ima li šta lepše nego da se nastup na velikom šampionatu otvori protiv domaćina?", poručio je selektor Dejan Perić.

Srbiju će u petak od 20:30 dočekati 15.000 navijača u Krakovu željnih osvete za poraz u polufinalu prošlog SP kada rival nije bio zadovoljan suđenjem.

Sa Srbijom i Poljskom su u grupi još Francuska i Makedonija, a u drugu fazu idu po tri ekipe iz svake grupe gde se prenose bodovi osvojeni protiv ekipa koje su prošle dalje.

Ukrštaju se tri najbolje iz grupe A i B, odnosno C i D i formiraju se grupe 1 i grupe 2 sa po šest timova, odakle će po dve prvoplasirane u polufinale.

U drugoj fazi bi Srbija mogla da se sastane sa Hrvatskom, Islandom, Belorusijom i Norveškom.

Komentari / 0

Ostavite komentar