ЕЛ: ПАО - Црвена звезда. реакције тренера...

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да су његови момци имали прави приступ у победи над Панатинаикосом у Атини, првом у Топ 16 фази Евролиге. Тренер Панатинаикоса Александар Ђорђевић разочаран је игром свог тима против Црвене звезде, истакавши да су недостајали енергија, жестина, свежина...

Кошарка 15.01.2016 | 16:20
ЕЛ: ПАО - Црвена звезда. реакције тренера...

"Честитке играчима на победи. Мислим да смо имали од старта добар приступ утакмици. Било је грешака посебно у фази заграђивања противничких играча, и у првој и у другој четвртини ривал је имао девет офанзивних скокова, али успели смо да паметним нападом из одбране дођемо до резултатске равнотеже", рекао је Радоњић.

Звезда је контролисала меч од друге четвртине, иако је Панатинаикос успевао да изједначи или да смањи велику предност у финишу.

"Јако битно за нас је то што смо успели да поведемо у другој четвртини. Добро смо реаговали на старту треће четвртине и чували предност. Знали смо да ће ПАО својим квалитетом доћи до позиције да може резултатски да се врати у меч. Издржали смо и то, у другом полувремену имали смо још бољи скок него у првом, и играли још бољу одбрану, а паметним нападом чували смо разлику и дошли до велике победе за нас, не само резултатски", рекао је Радоњић.

С друге стране, тренер Панатинаикоса и селектор репрезентације Србије Александар Ђорђевић рекао је да његовом тиму ништа није полазило за руком.

"Ово је једна од оних вечери где нам ништа није полазило за руком, нарочито у нападу...нисмо били на нивоу. Честитам Звезди, играли су са много енергије...Вечерас је фалило енергије, не знам шта је било играчима. Ово нисмо били ми. Морамо да се вратимо и да реагујемо као мушкарци", рекао је Ђорђевић.

Тренер Панатинаикоса Александар Ђорђевић разочаран је игром свог тима против Црвене звезде, истакавши да су недостајали енергија, жестина, свежина...

ПАО је неочекивано поражен од црвено-белих у својој ОАКА арени 74:62, у трећем колу Топ 16 фазе Евролиге.

"Браво за Звезду, играли су брзо и јако, максимално користећи физичку игру. За нас је ово била једна од оних утакмица када нам ништа није полазило за руком. Нисмо играли своју игру, посебно у нападу, па смо у одбрани платили за то. Изостали су жестина и енергија", рекао је Ђорђевић.

Лоша игра коштаће Ђорђевића и његове играче једне месечне плате.

Статистика је показала наш проблем, низак проценат шута и само 12 асистенција. Било ми је јасно да нешто није уреду на шутерском тренингу ујутру, а увече је било јасно да не уживамо у игри. Питао сам Мирослава Радуљицу у чему је проблем данас, а он није имао одговор. Нисам препознао свој тим, као да је играо неко други уместо нас. Морамо брзо реаговати, мушки", закључио је српски стручњак.

Панатинаикос има два пораза у прва три кола Топ 16, а у следећем гостује одличној Локомотиви Кубањ у Краснодару.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Последнии кинески цар

15.01.2016 17:43

Рекао сам синоц прије утакмице и то писе негдје у коментарима на изјаву Сасе Павловица да це Звезда побиједиити ПАО и да је ПАО тим који би се у АБА лиги борио за опстанак. Саса Дјордјевиц је добио добар уговор а онда је покупио три наса играца испод просјека, са њима дијели новац од њихових уговора и неце с њима тај ПАО направити ниста. Ето. Зиви били па видјели...

ОДГОВОРИТЕ