EL: PAO - Crvena zvezda. reakcije trenera...

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da su njegovi momci imali pravi pristup u pobedi nad Panatinaikosom u Atini, prvom u Top 16 fazi Evrolige. Trener Panatinaikosa Aleksandar Đorđević razočaran je igrom svog tima protiv Crvene zvezde, istakavši da su nedostajali energija, žestina, svežina...

Košarka 15.01.2016 | 16:20
EL: PAO - Crvena zvezda. reakcije trenera...

"Čestitke igračima na pobedi. Mislim da smo imali od starta dobar pristup utakmici. Bilo je grešaka posebno u fazi zagrađivanja protivničkih igrača, i u prvoj i u drugoj četvrtini rival je imao devet ofanzivnih skokova, ali uspeli smo da pametnim napadom iz odbrane dođemo do rezultatske ravnoteže", rekao je Radonjić.

Zvezda je kontrolisala meč od druge četvrtine, iako je Panatinaikos uspevao da izjednači ili da smanji veliku prednost u finišu.

"Jako bitno za nas je to što smo uspeli da povedemo u drugoj četvrtini. Dobro smo reagovali na startu treće četvrtine i čuvali prednost. Znali smo da će PAO svojim kvalitetom doći do pozicije da može rezultatski da se vrati u meč. Izdržali smo i to, u drugom poluvremenu imali smo još bolji skok nego u prvom, i igrali još bolju odbranu, a pametnim napadom čuvali smo razliku i došli do velike pobede za nas, ne samo rezultatski", rekao je Radonjić.

S druge strane, trener Panatinaikosa i selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da njegovom timu ništa nije polazilo za rukom.

"Ovo je jedna od onih večeri gde nam ništa nije polazilo za rukom, naročito u napadu...nismo bili na nivou. Čestitam Zvezdi, igrali su sa mnogo energije...Večeras je falilo energije, ne znam šta je bilo igračima. Ovo nismo bili mi. Moramo da se vratimo i da reagujemo kao muškarci", rekao je Đorđević.

Trener Panatinaikosa Aleksandar Đorđević razočaran je igrom svog tima protiv Crvene zvezde, istakavši da su nedostajali energija, žestina, svežina...

PAO je neočekivano poražen od crveno-belih u svojoj OAKA areni 74:62, u trećem kolu Top 16 faze Evrolige.

"Bravo za Zvezdu, igrali su brzo i jako, maksimalno koristeći fizičku igru. Za nas je ovo bila jedna od onih utakmica kada nam ništa nije polazilo za rukom. Nismo igrali svoju igru, posebno u napadu, pa smo u odbrani platili za to. Izostali su žestina i energija", rekao je Đorđević.

Loša igra koštaće Đorđevića i njegove igrače jedne mesečne plate.

Statistika je pokazala naš problem, nizak procenat šuta i samo 12 asistencija. Bilo mi je jasno da nešto nije uredu na šuterskom treningu ujutru, a uveče je bilo jasno da ne uživamo u igri. Pitao sam Miroslava Raduljicu u čemu je problem danas, a on nije imao odgovor. Nisam prepoznao svoj tim, kao da je igrao neko drugi umesto nas. Moramo brzo reagovati, muški", zaključio je srpski stručnjak.

Panatinaikos ima dva poraza u prva tri kola Top 16, a u sledećem gostuje odličnoj Lokomotivi Kubanj u Krasnodaru.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Poslednii kineski car

15.01.2016 17:43

Rekao sam sinoc prije utakmice i to pise negdje u komentarima na izjavu Sase Pavlovica da ce Zvezda pobijediiti PAO i da je PAO tim koji bi se u ABA ligi borio za opstanak. Sasa Djordjevic je dobio dobar ugovor a onda je pokupio tri nasa igraca ispod prosjeka, sa njima dijeli novac od njihovih ugovora i nece s njima taj PAO napraviti nista. Eto. Zivi bili pa vidjeli...

ODGOVORITE