Џакула напушта фотељу УИО БиХ

Директору Управе за индиректно опорезивање БиХ Мири Џакули мандат истиче 24. фебруара ове године и он се на ову функцију више неће кандидовати.

Босна и Херцеговина 15.01.2016 | 22:30
Џакула напушта фотељу УИО БиХ

„Мислим да се нећу поново пријавити на конкурс за директора УИО“, нагласио је Џакула.

Говорећи о случају Здравка Цвјетиновића, којег је он још 2014. године именовао за свог помоћника у Сектору за царине иако је на конкурсној листи био други, иза Ненада Лалића, Џакула је истакао да “нема никакве законске сметње да Цвјетиновић буде помоћник директора“.

Међутим, према сазнањима портала ЦАПИТАЛ.ба, мјесто помоћника директора Сектора за царине у УИО требало би да припадне СДС-у.

„Цвјетиновић је именован по јавном огласу. Дијелио је прво или друго мјесто са господином Лалићем и ми смо се опредијелили за Цвјетиновића, јер Лалић у том моменту није испуњавао услове који су били тражени за помоћника. Тај услов је био завршен Економски факултет што господин Лалић није имао. То је био пропуст комисије који сам ја морао исправити“, рекао је Џакула.

Цвјетиновић је именован на четворогодишњи мандат, са нето платом од 2.621 КМ. Он је половином 2014. године ухапшен у акцији „Пандора“. Осим њега, тада је ухапшен и бивши директор УИО Кемал Чаушевић и још десетине запослених у УИО, а ова група осумњичена је за организовани криминал у вези са пореским и царинским преварама, прањем новца и злоупотребом положаја при увозу текстилне и друге робе у БиХ.

Џакула је рекао да се Чаушевић више не води као радник УИО, а да су сви запослени у УИО који су тада ухапшени, а којима је рјешењем Суда БиХ дозвољено да се врате у Управу, враћени на посао.

„Чини ми се да су враћени сви“, рекао је Џакула.

(Цапитал)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Ја будалетина

15.01.2016 14:57

Ста је ово људи јел ви разумијете овог ... иста. Цуј сви врацени на иста мјеста, ко да се ниста није ни десило. Јој државе мајко мила, јој сировина невидјених.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

15.01.2016 18:22

Ја будалетина, шта се чудиш. Ниси глуп и слеп да не знаш и не видиш да ЛОПОВИ ВЛАДАЈУ СВИЈЕТОМ А НЕ САМО БиХ!

Name

марко самардзиц

15.01.2016 18:31

Људи медју највецим криминалом је на царини И уио!!!Милијарде се заврцу из године у годину!!!

Name

Едо , Слатина - Тузла

15.01.2016 16:17

Интересантно , док се Босњаци и Срби "кољу" на порталима измедју себе,осим анационалних и умјерених, дотле су Хрвати "окупирали" сва министарства финансија и уопсте све гдје су паре!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

15.01.2016 16:58

Није луд да се враца када је у УИО хаос....Спасава цовјек дупе јебес посао.....бице вриске...

ОДГОВОРИТЕ
Name

киклоп

15.01.2016 17:22

Сад це србима опет увалити то мјесто директора хе хе хе.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

имт

16.01.2016 08:55

Само се питам ста це радити предсједник синдиката једног лица УИО,инаце маскота овог горе на слици који се толико избламирао бранеци криминал у овој институцији,да ако има дрзаве и закона морао би и он да одговара јер је увуцен у све поре криминалних радњи у овој институцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

имт

16.01.2016 08:56

Само се питам ста це радити Предсједник синдиката једног лица УИО,инаце маскота овог горе на слици који је се толико избламирао бранеци криминал у овој институција,да ако има дрзаве и закона морао би и он да одговара јер је увуцен у све поре криминалних радњи у овој институцији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

16.01.2016 12:29

Највеце криминал је направио Дзакула за ХДЗ а у свему му је као дворска луда слузио председник синдиката УИО . Кога је Дзакула постави као награду на мјесто сефа контроле у Тузли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ссс

16.01.2016 20:18

када це се у УИО РЦ Мостар одговарати за криминал енормних размјера пљацке и продаја цигарета и других тросаринских роба ста је са заплијењеним аутомобилима гдје је нацињена милионска стета,то је гробље а сва возила била у возном стању продаја одузете робе у бесцење афер злато ЛЕО царињење путницких возила царињење контејнера из Кине у Требињу...... ........................и у недоглед Јос једном да су ово само мрвице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мурадиф

18.01.2016 11:48

Господин Џукела је макар нешто и радио.