Данска: Мигранти не знају да се понашају

Мигранти у Данској требају да науче прописе ноћног живота у скандинавској земљи како би се добро понашали и избјегли несмотрености према женама, извијештава данска државна телевизија ДР.

Свијет 15.01.2016 | 07:40
Данска: Мигранти не знају да се понашају

Два прихватна центра за мигранти општине Соендерборг ће сљедеће седмице да посјете социјални радници који ће им објаснити како се треба понашати, наводи ДР.

Та иницијатива је покренута након инцидената у којима су учествовали мигранти, који су се неприкладно понашали у ноћним клубовима регије.

"Уколико се жена смије, то не значи да треба сјести покрај ње и додиривати је. То је неприхватљиво у данском друштву", рекла је водитељ пројекта Мариа Бартхолдy.

Дански Црвени крст у општем уводном курсу данских обичаја, који се дијели свим дошљацима, покреће питање сексуалности.

У Норвешкој се нуде курсеви сузбијања насиља према женама миграната како би се подстакло њихово укључење у друштво у којем жене излазе, пију и забављају се.

У Њемачкој трају расправе о суживоту с мигрантима након насиља у Келну, када су стотине жена поднијеле тужбе, посебно због сексуалних напада на дочеку Нове године.

Полиција је открила да највећи дио осумњичених за те нападе представљају избјеглице и илегални имигранти.

Извор: Тпортал.хр

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

искрено

15.01.2016 06:44

Да казем да ни наси домицилни нису ниста бољи.... Понасају се према дјевојкама као да су њихово власниство, псују им, ударају... Има тога јос, али...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

15.01.2016 06:47

Знају ови врло добро да се понасају вец им је тако наредјено ради прављења хаоса! Доста њих медју избјеглицама су плаценици које финансира Мосад!

ОДГОВОРИТЕ
Name

АXXЕ

15.01.2016 07:04

ХаХаа Данска култура бозе ме сацувај лооооооооол

ОДГОВОРИТЕ
Name

xx

15.01.2016 07:42

Немозе њих увест у ред Нико то је такав народ нек виде ко су па и какве це проблеме правити

ОДГОВОРИТЕ
Name

блула

15.01.2016 08:29

Праве либијске избјеглице.. Мускарци у 20-тим, и 30-тим годинама побјегли од рата на европску социјалу и смјестај, па правац у ноцне клубове..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Горан вуковиц подгорица г.горицаприхвацен

09.12.2017 14:18

Прихвацен предлог црвеног крста подгорица везан за продају непокретности власника горана вуковица за другу половину јануара 2018 г.када це бити реализација купопродајног уговора а.

ОДГОВОРИТЕ