Danska: Migranti ne znaju da se ponašaju

Migranti u Danskoj trebaju da nauče propise noćnog života u skandinavskoj zemlji kako bi se dobro ponašali i izbjegli nesmotrenosti prema ženama, izviještava danska državna televizija DR.

Svijet 15.01.2016 | 07:40
Danska: Migranti ne znaju da se ponašaju

Dva prihvatna centra za migranti opštine Soenderborg će sljedeće sedmice da posjete socijalni radnici koji će im objasniti kako se treba ponašati, navodi DR.

Ta inicijativa je pokrenuta nakon incidenata u kojima su učestvovali migranti, koji su se neprikladno ponašali u noćnim klubovima regije.

"Ukoliko se žena smije, to ne znači da treba sjesti pokraj nje i dodirivati je. To je neprihvatljivo u danskom društvu", rekla je voditelj projekta Maria Bartholdy.

Danski Crveni krst u opštem uvodnom kursu danskih običaja, koji se dijeli svim došljacima, pokreće pitanje seksualnosti.

U Norveškoj se nude kursevi suzbijanja nasilja prema ženama migranata kako bi se podstaklo njihovo uključenje u društvo u kojem žene izlaze, piju i zabavljaju se.

U Njemačkoj traju rasprave o suživotu s migrantima nakon nasilja u Kelnu, kada su stotine žena podnijele tužbe, posebno zbog seksualnih napada na dočeku Nove godine.

Policija je otkrila da najveći dio osumnjičenih za te napade predstavljaju izbjeglice i ilegalni imigranti.

Izvor: Tportal.hr

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

iskreno

15.01.2016 06:44

Da kazem da ni nasi domicilni nisu nista bolji.... Ponasaju se prema djevojkama kao da su njihovo vlasnistvo, psuju im, udaraju... Ima toga jos, ali...

ODGOVORITE
Name

Ja

15.01.2016 06:47

Znaju ovi vrlo dobro da se ponasaju vec im je tako naredjeno radi pravljenja haosa! Dosta njih medju izbjeglicama su placenici koje finansira Mosad!

ODGOVORITE
Name

AXXE

15.01.2016 07:04

HaHaa Danska kultura boze me sacuvaj loooooooool

ODGOVORITE
Name

xx

15.01.2016 07:42

Nemoze njih uvest u red Niko to je takav narod nek vide ko su pa i kakve ce probleme praviti

ODGOVORITE
Name

blula

15.01.2016 08:29

Prave libijske izbjeglice.. Muskarci u 20-tim, i 30-tim godinama pobjegli od rata na evropsku socijalu i smjestaj, pa pravac u nocne klubove..

ODGOVORITE
Name

Goran vukovic podgorica g.goricaprihvacen

09.12.2017 14:18

Prihvacen predlog crvenog krsta podgorica vezan za prodaju nepokretnosti vlasnika gorana vukovica za drugu polovinu januara 2018 g.kada ce biti realizacija kupoprodajnog ugovora a.

ODGOVORITE