Ранијери: Лестер шампион? Ха-ха-ха!

Стратег популарних "лисица" каже да ће о кандидатури за титулу моћи да прича тек у мају. "Не знам колико можемо".

Фудбал 15.01.2016 | 19:15
Ранијери: Лестер шампион? Ха-ха-ха!

Десет минута пре краја утакмица Ливерпул - Арсенал и Тотенхем - Лестер, резултати су били такви да је Арсенал на табели "уживо" водио са 45 бодова, испред Лестера са 41.

Међутим, прво је Роберт Хут главом дао победоносни гол за Лестер, а онда је Џо Ален изједначио на Енфилду.

Епилог - Арсенал и Лестер заједно на челу премијерлигашке табеле, са по 43 бода из 21 утакмице, док је Манчестер сити трећи са 40.

Упитан како доживљава то што његов тим сврставају у ред кандидата за титулу, Клаудио Ранијери је одговорио да га то - засмејава.

"Штета што је тек јануар! Да је мај, можда бих размишљао о томе. Морамо да останемо на земљи и наставимо са вредним радом. Лига је ове године потпуно луда и нема места самозадовољству", рекао је искусни италијански тренер.

Лестеру су пред почетак сезоне прогнозирали борбу за опстанак, а Ранијери је тада поставио летвицу на 40 освојених бодова.

"У првој половини првенства сакупили смо 39. Сада желим да у другом делу освојимо 40. Увек треба тежити побољшању. Ако завршимо сезону са 79 бодова, бићу веома, веома срећан", поручио је Ранијери после победе на Вајт Харт Лејну.

Он не може да каже да ли ће 79 бодова бити довољно за титулу. Менаџер Манчестер ситија Мануел Пелегрини недавно је изјавио да хоће...

"Много људи се пита шта се догађа са Лестером, шта Лестер може да уради? Немам одговор на та питања. Не знам колико можемо".

Период око Божића и Нове године обично се у Енглеској означава као прекретница у борби за трофеје. Ко после тога остане у конкуренцији, на њега мора озбиљно да се рачуна.

Пред фудбалерима Лестера је гостовање "дављенику" Астон Вили у суботу, па поновљени меч ФА купа против Тотенхема 20. јануара и након тога још две утакмице на домаћем терену, против Стоука и Ливерпула у оквиру Премијер лиге.

Гостовања Манчестер ситију и Арсеналу на распореду су 6, односно 13. фебруара и тек након тога следи "низбрдица" - окршаји са тимовима из доњег дела табеле и смањење броја утакмица.

На носиоцима Лестерове игре (Ријад Махрез, Џејми Варди) у последње време су видљиви знаци умора, ефикасност је драстично опала (374 минута без гола у првенству, пре него што је Хут у среду увече матирао Уга Лориса), било је и повреда, али све то није проузроковало пад на табели!

И то је та "луда сезона" о којој причају Ранијери, Пелегрини и многи други...

Подсетимо да је пролетос Челси осигурао титулу три кола пре краја.

Коментари / 0

Оставите коментар