Ranijeri: Lester šampion? Ha-ha-ha!

Strateg popularnih "lisica" kaže da će o kandidaturi za titulu moći da priča tek u maju. "Ne znam koliko možemo".

Fudbal 15.01.2016 | 19:15
Ranijeri: Lester šampion? Ha-ha-ha!

Deset minuta pre kraja utakmica Liverpul - Arsenal i Totenhem - Lester, rezultati su bili takvi da je Arsenal na tabeli "uživo" vodio sa 45 bodova, ispred Lestera sa 41.

Međutim, prvo je Robert Hut glavom dao pobedonosni gol za Lester, a onda je Džo Alen izjednačio na Enfildu.

Epilog - Arsenal i Lester zajedno na čelu premijerligaške tabele, sa po 43 boda iz 21 utakmice, dok je Mančester siti treći sa 40.

Upitan kako doživljava to što njegov tim svrstavaju u red kandidata za titulu, Klaudio Ranijeri je odgovorio da ga to - zasmejava.

"Šteta što je tek januar! Da je maj, možda bih razmišljao o tome. Moramo da ostanemo na zemlji i nastavimo sa vrednim radom. Liga je ove godine potpuno luda i nema mesta samozadovoljstvu", rekao je iskusni italijanski trener.

Lesteru su pred početak sezone prognozirali borbu za opstanak, a Ranijeri je tada postavio letvicu na 40 osvojenih bodova.

"U prvoj polovini prvenstva sakupili smo 39. Sada želim da u drugom delu osvojimo 40. Uvek treba težiti poboljšanju. Ako završimo sezonu sa 79 bodova, biću veoma, veoma srećan", poručio je Ranijeri posle pobede na Vajt Hart Lejnu.

On ne može da kaže da li će 79 bodova biti dovoljno za titulu. Menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini nedavno je izjavio da hoće...

"Mnogo ljudi se pita šta se događa sa Lesterom, šta Lester može da uradi? Nemam odgovor na ta pitanja. Ne znam koliko možemo".

Period oko Božića i Nove godine obično se u Engleskoj označava kao prekretnica u borbi za trofeje. Ko posle toga ostane u konkurenciji, na njega mora ozbiljno da se računa.

Pred fudbalerima Lestera je gostovanje "davljeniku" Aston Vili u subotu, pa ponovljeni meč FA kupa protiv Totenhema 20. januara i nakon toga još dve utakmice na domaćem terenu, protiv Stouka i Liverpula u okviru Premijer lige.

Gostovanja Mančester sitiju i Arsenalu na rasporedu su 6, odnosno 13. februara i tek nakon toga sledi "nizbrdica" - okršaji sa timovima iz donjeg dela tabele i smanjenje broja utakmica.

Na nosiocima Lesterove igre (Rijad Mahrez, Džejmi Vardi) u poslednje vreme su vidljivi znaci umora, efikasnost je drastično opala (374 minuta bez gola u prvenstvu, pre nego što je Hut u sredu uveče matirao Uga Lorisa), bilo je i povreda, ali sve to nije prouzrokovalo pad na tabeli!

I to je ta "luda sezona" o kojoj pričaju Ranijeri, Pelegrini i mnogi drugi...

Podsetimo da je proletos Čelsi osigurao titulu tri kola pre kraja.

Komentari / 0

Ostavite komentar