Још 5 мјеста за одбојкаше у Рију!

Након квалификација за ОИ у Рију познат је списак учесника турнира светских и интерконтиненталних квалификација у конкуренцији одбојкаша.

Остали спортови 14.01.2016 | 19:40
Још 5 мјеста за одбојкаше у Рију!

Турнир светских квалификација, који ће бити одигран од 28. маја до 5. јуна у Токију, биће уједно и турнир Азијских квалификација.

На том турниру ће играти Јапан, Кина, Иран, Аустралија, Француска, Пољска, Венецуела и Канада.

Са такмичења у Јапану пласман на Олимпијске игре избориће три првопласиране селекције, као и једна селекција из Азије. Уколико је репрезентација из Азије међу прве три, пласман на Игре избориће друга најбољепласирана селекција из Азије.

Турнир интерконтиненталних квалификација, чији ће организатор бити накнадно одређен, биће одржан од 15. маја до 5. јуна. Учествоваће Чиле, Мексико, Тунис и Алжир, а пласман у Рио избориће само победник.

Пласман на Игре до сада су изборили Бразил, Италија, САД, Аргентина, Русија, Куба и Египат.

У конкуренцији одбојкашица, турнир светских квалификација на програму је од 14. до 22. маја у Токију, док ће интерконтиненталне квалификације бити одржане од 15. маја до 5. јуна.

Пласман на Олимпијске игре у конкуренцији одбојкашица до сада су изборили Бразил, Србија, Кина, Русија, Аргентина и САД.

Одбојкашки турнир на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру биће организован у дворани Марканазињо од 6. до 21. августа.

Коментари / 0

Оставите коментар