Još 5 mjesta za odbojkaše u Riju!

Nakon kvalifikacija za OI u Riju poznat je spisak učesnika turnira svetskih i interkontinentalnih kvalifikacija u konkurenciji odbojkaša.

Ostali sportovi 14.01.2016 | 19:40
Još 5 mjesta za odbojkaše u Riju!

Turnir svetskih kvalifikacija, koji će biti odigran od 28. maja do 5. juna u Tokiju, biće ujedno i turnir Azijskih kvalifikacija.

Na tom turniru će igrati Japan, Kina, Iran, Australija, Francuska, Poljska, Venecuela i Kanada.

Sa takmičenja u Japanu plasman na Olimpijske igre izboriće tri prvoplasirane selekcije, kao i jedna selekcija iz Azije. Ukoliko je reprezentacija iz Azije među prve tri, plasman na Igre izboriće druga najboljeplasirana selekcija iz Azije.

Turnir interkontinentalnih kvalifikacija, čiji će organizator biti naknadno određen, biće održan od 15. maja do 5. juna. Učestvovaće Čile, Meksiko, Tunis i Alžir, a plasman u Rio izboriće samo pobednik.

Plasman na Igre do sada su izborili Brazil, Italija, SAD, Argentina, Rusija, Kuba i Egipat.

U konkurenciji odbojkašica, turnir svetskih kvalifikacija na programu je od 14. do 22. maja u Tokiju, dok će interkontinentalne kvalifikacije biti održane od 15. maja do 5. juna.

Plasman na Olimpijske igre u konkurenciji odbojkašica do sada su izborili Brazil, Srbija, Kina, Rusija, Argentina i SAD.

Odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru biće organizovan u dvorani Markanazinjo od 6. do 21. avgusta.

Komentari / 0

Ostavite komentar