ЕП: Грци убједљиви, Мађари послије преокрета...

Ватерполисти Мађарске победили су Русију са 12:6 у једном од дербија другог кола Европског првенства које се одржава у београдској „Комбанк арени“.

Остали спортови 14.01.2016 | 14:00
ЕП: Грци убједљиви, Мађари послије преокрета...

Мађари су после преокрета дошли до прве победе на шампионату, пошто су у првом колу играли 8:8 са Грцима, који су остварили убедљив тријумф над Турском са 21:6.

Због гол разлике, Грци држе чело табеле групе Д, испред Мађарске, Русије и Турске, а коначан пласман одредиће треће коло које се игра у петак.

Најбољи у тиму Мађарске у тријумфу над Русијом био ја Батори са пет голова, три је додао Вамош, док се на другој страни истакао Холод са три поготка.

Грчку је до убедљиве победе предовдио Јунас са шест голова, док су по четири додали Фунтулис и Афрудакис.

У уторак су одигране и утакмице у групи Ц, у којој је Немачка славила против Грузије са 11:9, а Италија против Румуније са 11:5. У тој групи, Италија држи челну позицију са максималним скором од шест бодова, Румунија и Немачка имају по три, док је Грузија без бодова.

Код жена, дан је обележио тријумф Србије над Хрватском у групи Б са 8:4, док су победе оствариле и Шпанија и Италија. Шпанкиње су декласирале Францускиње са 21:2, а Италијанке Немице са 22:3.

Шпанија и Италија имају по шест бодова у тој групи, следе Србија и Немачка са по три, док су Француска и Хрватска без бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар