EP: Grci ubjedljivi, Mađari poslije preokreta...

Vaterpolisti Mađarske pobedili su Rusiju sa 12:6 u jednom od derbija drugog kola Evropskog prvenstva koje se održava u beogradskoj „Kombank areni“.

Ostali sportovi 14.01.2016 | 14:00
EP: Grci ubjedljivi, Mađari poslije preokreta...

Mađari su posle preokreta došli do prve pobede na šampionatu, pošto su u prvom kolu igrali 8:8 sa Grcima, koji su ostvarili ubedljiv trijumf nad Turskom sa 21:6.

Zbog gol razlike, Grci drže čelo tabele grupe D, ispred Mađarske, Rusije i Turske, a konačan plasman odrediće treće kolo koje se igra u petak.

Najbolji u timu Mađarske u trijumfu nad Rusijom bio ja Batori sa pet golova, tri je dodao Vamoš, dok se na drugoj strani istakao Holod sa tri pogotka.

Grčku je do ubedljive pobede predovdio Junas sa šest golova, dok su po četiri dodali Funtulis i Afrudakis.

U utorak su odigrane i utakmice u grupi C, u kojoj je Nemačka slavila protiv Gruzije sa 11:9, a Italija protiv Rumunije sa 11:5. U toj grupi, Italija drži čelnu poziciju sa maksimalnim skorom od šest bodova, Rumunija i Nemačka imaju po tri, dok je Gruzija bez bodova.

Kod žena, dan je obeležio trijumf Srbije nad Hrvatskom u grupi B sa 8:4, dok su pobede ostvarile i Španija i Italija. Špankinje su deklasirale Francuskinje sa 21:2, a Italijanke Nemice sa 22:3.

Španija i Italija imaju po šest bodova u toj grupi, slede Srbija i Nemačka sa po tri, dok su Francuska i Hrvatska bez bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar