Подгорица: Анти - НАТО дочек Нове године

Нова српска демократија /Нова/ и Демократска народна партија /ДНП/ организују вечерас на Тргу Републике у Подгорици дочек Нове године по јулијанском календару.

Регион 13.01.2016 | 21:00
Подгорица: Анти - НАТО дочек Нове године

Организатори су најавили да је догађај искључиво забавног карактера, без икаквих политичких говора и порука.

"Ријеч је о већ најављеној активности која нема класичан политички, али има препознатљив анти-НАТО карактер", најавио је лидер ДНП-а Милан Кнежевић.

На Тргу нема представника Покрета за промјене /ПзП/, чији је лидер Небојша Медојевић раније рекао да дочек организује Нова српска демократија и да је то њихова партијска ствар.

Православна нова година се организовано дочекује у Подгорици од 1998. године.

У организацији је, обично са неком невладином организацијом или удружењем, учествовала Митрополија црногорско-приморска, а у поноћ присутнима се обраћао митрополит Амфилохије.

Претходних година дочек Православне нове године организовала је Српска православна црква на платоу испред цркве Светог Ђорђа.

Ове године у организацију ове манифестацује укључене су политичке партије.

Организатори су најавили да на свечаности, која је почела у 20.00 сати, неће бити политичких говора, већ само пјесме и забаве, а учествоваће пјевачи Ивана Селаков, Немања Стевановић и групе "ДСТ" и "Академија".

Послије поноћног ватромета, са трга ће кренути литија ка Саборном храму Христовог васкрсења, гдје ће молебан служити митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

Функционер НОВЕ Милутин Ђукановић рекао је да је скуп пријављен благовремено и да су испуњени сви законски услови за његово одржавање.

Коментари / 0

Оставите коментар