Podgorica: Anti - NATO doček Nove godine

Nova srpska demokratija /Nova/ i Demokratska narodna partija /DNP/ organizuju večeras na Trgu Republike u Podgorici doček Nove godine po julijanskom kalendaru.

Region 13.01.2016 | 21:00
Podgorica: Anti - NATO doček Nove godine

Organizatori su najavili da je događaj isključivo zabavnog karaktera, bez ikakvih političkih govora i poruka.

"Riječ je o već najavljenoj aktivnosti koja nema klasičan politički, ali ima prepoznatljiv anti-NATO karakter", najavio je lider DNP-a Milan Knežević.

Na Trgu nema predstavnika Pokreta za promjene /PzP/, čiji je lider Nebojša Medojević ranije rekao da doček organizuje Nova srpska demokratija i da je to njihova partijska stvar.

Pravoslavna nova godina se organizovano dočekuje u Podgorici od 1998. godine.

U organizaciji je, obično sa nekom nevladinom organizacijom ili udruženjem, učestvovala Mitropolija crnogorsko-primorska, a u ponoć prisutnima se obraćao mitropolit Amfilohije.

Prethodnih godina doček Pravoslavne nove godine organizovala je Srpska pravoslavna crkva na platou ispred crkve Svetog Đorđa.

Ove godine u organizaciju ove manifestacuje uključene su političke partije.

Organizatori su najavili da na svečanosti, koja je počela u 20.00 sati, neće biti političkih govora, već samo pjesme i zabave, a učestvovaće pjevači Ivana Selakov, Nemanja Stevanović i grupe "DST" i "Akademija".

Poslije ponoćnog vatrometa, sa trga će krenuti litija ka Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja, gdje će moleban služiti mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

Funkcioner NOVE Milutin Đukanović rekao je da je skup prijavljen blagovremeno i da su ispunjeni svi zakonski uslovi za njegovo održavanje.

Komentari / 0

Ostavite komentar