Филип Филиповић најбољи на свијету!

Српски ватерполиста Филип Филиповић проглашен је за најбољег на свету у избору који је организовао сајт wатерполоwорлд.цом.

Остали спортови 14.01.2016 | 20:20
Филип Филиповић најбољи на свијету!

Филиповић, који иза себе има савршену годину са репрезентацијом Србије и италијанским Про Реком, освојио је 1.184 гласа у избору, у којем је победио Грка Јаниса Фунтулиса и Бразилца Фелипеа Перонеа.

Заједно са саиграчима из репрезентације, Филиповић је наставио доминацију започету 2014. године, освојивши Светску лигу, која је Србији донела визу за Олимпијске игре у Рио де Жанеиру, и злато на Светском првенству у Казању.

Филиповић је претходно био најбољи на свету у изборима које је организовала Међународна федерација пливачких спортова (ФИНА) 2011. и 2014. године. Међутим, ФИНА је одлучила да то не учини за 2015. годину, већ само прогласи најбољу репрезентацију, што ће без сумње бити Србија.

Признање које је добио Филиповић само је једно у низу за српске ватерполисте, пошто је Европска пливачка федерација (ЛЕН) прогласила Душка Пијетловића за најбољег ватерполисту Европе. Признање ЛЕН добио је и селектор Србије Душан Савић, док је Пијетловић проглашен за најбољег у избору сајта сwиммингwорлд.цом.

Српски ватерполисти тренутно учествују на Европском првенству које се одржава у „Комбанк арени“ на којем бране титулу освојену у јулу 2014. у Будимпешти.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ДУЊА

03.02.2016 01:14

ФИЋА СЛАТКИШ

ОДГОВОРИТЕ