Filip Filipović najbolji na svijetu!

Srpski vaterpolista Filip Filipović proglašen je za najboljeg na svetu u izboru koji je organizovao sajt waterpoloworld.com.

Ostali sportovi 14.01.2016 | 20:20
Filip Filipović najbolji na svijetu!

Filipović, koji iza sebe ima savršenu godinu sa reprezentacijom Srbije i italijanskim Pro Rekom, osvojio je 1.184 glasa u izboru, u kojem je pobedio Grka Janisa Funtulisa i Brazilca Felipea Peronea.

Zajedno sa saigračima iz reprezentacije, Filipović je nastavio dominaciju započetu 2014. godine, osvojivši Svetsku ligu, koja je Srbiji donela vizu za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, i zlato na Svetskom prvenstvu u Kazanju.

Filipović je prethodno bio najbolji na svetu u izborima koje je organizovala Međunarodna federacija plivačkih sportova (FINA) 2011. i 2014. godine. Međutim, FINA je odlučila da to ne učini za 2015. godinu, već samo proglasi najbolju reprezentaciju, što će bez sumnje biti Srbija.

Priznanje koje je dobio Filipović samo je jedno u nizu za srpske vaterpoliste, pošto je Evropska plivačka federacija (LEN) proglasila Duška Pijetlovića za najboljeg vaterpolistu Evrope. Priznanje LEN dobio je i selektor Srbije Dušan Savić, dok je Pijetlović proglašen za najboljeg u izboru sajta swimmingworld.com.

Srpski vaterpolisti trenutno učestvuju na Evropskom prvenstvu koje se održava u „Kombank areni“ na kojem brane titulu osvojenu u julu 2014. u Budimpešti.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

DUNJA

03.02.2016 01:14

FIĆA SLATKIŠ

ODGOVORITE