Ер Србија одговара: О чему причају Хрвати?

Хрватски медији тврде да би Ер Србија могла изгубити право летења у Хрватску, а из српске националне авиокомпанија одлучно одбацују наводе објављене у хрватској штампи да се против ње води спор у Загребу.

Србија 13.01.2016 | 22:54
Ер Србија одговара: О чему причају Хрвати?

"Јутарњи лист" објавио је данас да би "Ер Србија" могла да изгуби право летења у Хрватској ако настави с игнорисањем прекршајног поступка који се против ње води у Министарству саобраћаја Хрватске.

Лист, позивајући се на незваничне информације, истиче да су представници хрватске владе челницима "Ер Србије" поручили да неодазивањем на заказана рочишта јасно показује непоштовање хрватске државе и да би зато могли изгубити дозволу.

"Ер Србија" је, у саопштењу достављеном Тањугу, одлучно негирала све наводе изнете у тексту који је објављен у загребачком "Јутарњем листу" у коме се помиње српска национална авио-компанија.

"Ер Србија послује у складу са свим важећим европским прописима који се примењују у области цивилног ваздухопловства. У прилог овој тврдњи јасно говори и чињеница да је Хрватска агенција за цивилно зракопловство (Ц ЦАА) одобрила да Ер Србија обавља летове ка и из Хрватске по сезонском реду летења", поручила је српска национална авиокомпанија.

Извор: Мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Последњи кинески цар

13.01.2016 17:58

Према свом плану пословања у 2016.години Ер Србија купује тог хрватског "зрацног превозника" и ово је све поцело због тога. Велика риба једе малу рибу!!! А хрватима је теско сто су у "зрацном промету гдје саобрацају ваздухоплови постали рибице" а срби ајкуле и китови!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иги

13.01.2016 18:15

Не вјерујем, ово је мозда пренапумпано, али је познато да је АирСрбија у губитку од 40 милиона еура...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре иги

14.01.2016 05:01

Ово си у праву Иги , колике су им плате и пензије у Србији. У 2016- тој че мочи летити само преко Руске федерације.