Er Srbija odgovara: O čemu pričaju Hrvati?

Hrvatski mediji tvrde da bi Er Srbija mogla izgubiti pravo letenja u Hrvatsku, a iz srpske nacionalne aviokompanija odlučno odbacuju navode objavljene u hrvatskoj štampi da se protiv nje vodi spor u Zagrebu.

Srbija 13.01.2016 | 22:54
Er Srbija odgovara: O čemu pričaju Hrvati?

"Jutarnji list" objavio je danas da bi "Er Srbija" mogla da izgubi pravo letenja u Hrvatskoj ako nastavi s ignorisanjem prekršajnog postupka koji se protiv nje vodi u Ministarstvu saobraćaja Hrvatske.

List, pozivajući se na nezvanične informacije, ističe da su predstavnici hrvatske vlade čelnicima "Er Srbije" poručili da neodazivanjem na zakazana ročišta jasno pokazuje nepoštovanje hrvatske države i da bi zato mogli izgubiti dozvolu.

"Er Srbija" je, u saopštenju dostavljenom Tanjugu, odlučno negirala sve navode iznete u tekstu koji je objavljen u zagrebačkom "Jutarnjem listu" u kome se pominje srpska nacionalna avio-kompanija.

"Er Srbija posluje u skladu sa svim važećim evropskim propisima koji se primenjuju u oblasti civilnog vazduhoplovstva. U prilog ovoj tvrdnji jasno govori i činjenica da je Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo (C CAA) odobrila da Er Srbija obavlja letove ka i iz Hrvatske po sezonskom redu letenja", poručila je srpska nacionalna aviokompanija.

Izvor: Mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Poslednji kineski car

13.01.2016 17:58

Prema svom planu poslovanja u 2016.godini Er Srbija kupuje tog hrvatskog "zracnog prevoznika" i ovo je sve pocelo zbog toga. Velika riba jede malu ribu!!! A hrvatima je tesko sto su u "zracnom prometu gdje saobracaju vazduhoplovi postali ribice" a srbi ajkule i kitovi!

ODGOVORITE
Name

Igi

13.01.2016 18:15

Ne vjerujem, ovo je mozda prenapumpano, ali je poznato da je AirSrbija u gubitku od 40 miliona eura...

ODGOVORITE
Name

re igi

14.01.2016 05:01

Ovo si u pravu Igi , kolike su im plate i penzije u Srbiji. U 2016- toj če moči letiti samo preko Ruske federacije.