Капетан Драган: Поступак монтиран

Драган Васиљковић, познатији капетан Драган, у петак је коментаришући захтјев Државног тужилаштва да му се продужи боравак иза решетака, казао судији Владимиру Живаљићу, предсједнику оптужног вијећа сплитског Жупанијског суда, да би га требало пустити на слободу јер је жртва монтираног поступка.

Регион 12.01.2016 | 22:59
Капетан Драган: Поступак монтиран

"Пустите ме, овај су ми поступак монтирали из шовинистичких побуда", казао је Васиљковић, након чега га је судија Живаљић упозорио да не вријеђа суд.

Васиљковић је истог дана оптужен у пет тачака оптужнице за тешка кривична дјела, ратни злочин над цивилима и ратним заробљеницима током рата на подручјима Републике Српске Крајине. Терете га за разарања и убијања.

У петак је предложио да му се умјесто истражног затвора одреди мјера опреза, или одузимање пасоша или одреди гаранција у висини о пет милиона куна, што је вијеће судија Живаљића одбило рачунајући како би и даље упркос положеном новцу постојала реална опасност од бијега капетана Драгана, који има српско и аустралијско држављанство.

НН

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

сноуден

12.01.2016 21:08

Не разумем на основу , цега су у опсте тразили изруцење његово , ваљда се прво конплетирају докази, па кривицна прјава, онда потјерница и хапсење, апсордна ситуација........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Михаило Микић

13.01.2016 01:51

Капетан Драган је У праву. Цијели процес против њега и других СРБа који су имали СМЈЕЛОСТИ да током рата бране СРБски народ од биолошког уништења је политичке природе и оне су НАМЕШТЕНО из шовинистички разлога. Зна истину праву о прогону СРБа и судском процесу Капетана Драгана и хрватски судија Владимир Живаљић, као покатоличени и похрваћених СРБин. Остајући привидно без заштите Аустралије за чију обавештајни службу је Капетан Драган радио, као и СРБије Хрвати су насјели на добро смишљено игре господара рата у бившој Југославији и тако са овим процесом сами себе довели у незгодан положај због којег ће они морати да црвене пред домаћом и међународном јавношћу јер по ВИДОВИДЦУ Његошу "ЗЛО ЧИНИТИ ОД ЗЛА СЕ БРАНЕЋИ ТУ ЗЛОЧИНА НЕМА НИКАКВОГА!"

Name

НЕЛЕ

13.01.2016 05:16

Ово је мали простор, све се зна ко је ста радио, а није то давно било.Свако нека плати за своја недјела.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сноуден

13.01.2016 11:05

ФАЦА ОВОГ ПАНДУРА СВЕ ГОВОРИ.

ОДГОВОРИТЕ