"Златна лопта" поново у рукама Месија

Свјетска фудбалска организација, ФИФА на церемонији у швајцарском Цириху награду "Златна лопта" за најбољег појединца у протеклој години додијелила је Лионелу Месију, фудбалеру Барселоне.

Свијет 11.01.2016 | 20:00
"Златна лопта" поново у рукама Месија

Месију је ово укупно пето признање овог типа, а иза себе је оставио Кристиана Роналда, троструког добитника "Златне лопте", те саиграча из Барселоне, бразилца Нејмара.

Меси је у 62 утакмице колико је ФИФА уврстила у релевантан период постигао више од 50 голова, убиљежио је 26 асистенција, а био је кључни играч у освајању троструке круне каталонског тима протекле сезоне.

Најбољи тим: Мануел Неуер (Баyерн Мунцхен), Тхиаго Силва (ПСГ), Марцело (Реал Мадрид), Сергио Рамос (Реал Мадрид), Дани Алвес (Барцелона), Андрес Иниеста (Барцелона), Лука Модрић (Реал Мадрид), Паул Погба (Јувентус), Неyмар (Барцелона), Лионел Месси (Барцелона), Цристиано Роналдо (Реал Мадрид).

 За тренера године у мушкој конкуренцији проглашен је Луис Енриqуе, а осим њега номиновани су били Пеп Гуардиола (Баyерн Мунцхен) и Јорге Сампаоли (тренер Аргентине).

Добитник Пушкашеве награде за најљепши погодак сезоне је Бразилац Wенделл Ллира који наступа у тамошњој лиги за екипу Вила Нове.

Најбоља фудбалерка света је Карли Лојд! Очекивано!

(Н1)

Коментари / 0

Оставите коментар