"Zlatna lopta" ponovo u rukama Mesija

Svjetska fudbalska organizacija, FIFA na ceremoniji u švajcarskom Cirihu nagradu "Zlatna lopta" za najboljeg pojedinca u protekloj godini dodijelila je Lionelu Mesiju, fudbaleru Barselone.

Svijet 11.01.2016 | 20:00
"Zlatna lopta" ponovo u rukama Mesija

Mesiju je ovo ukupno peto priznanje ovog tipa, a iza sebe je ostavio Kristiana Ronalda, trostrukog dobitnika "Zlatne lopte", te saigrača iz Barselone, brazilca Nejmara.

Mesi je u 62 utakmice koliko je FIFA uvrstila u relevantan period postigao više od 50 golova, ubilježio je 26 asistencija, a bio je ključni igrač u osvajanju trostruke krune katalonskog tima protekle sezone.

Najbolji tim: Manuel Neuer (Bayern Munchen), Thiago Silva (PSG), Marcelo (Real Madrid), Sergio Ramos (Real Madrid), Dani Alves (Barcelona), Andres Iniesta (Barcelona), Luka Modrić (Real Madrid), Paul Pogba (Juventus), Neymar (Barcelona), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

 Za trenera godine u muškoj konkurenciji proglašen je Luis Enrique, a osim njega nominovani su bili Pep Guardiola (Bayern Munchen) i Jorge Sampaoli (trener Argentine).

Dobitnik Puškaševe nagrade za najljepši pogodak sezone je Brazilac Wendell Llira koji nastupa u tamošnjoj ligi za ekipu Vila Nove.

Najbolja fudbalerka sveta je Karli Lojd! Očekivano!

(N1)

Komentari / 0

Ostavite komentar