Кристоферсену слалом у Аделбодену!

Норвешки скијаш Хенрик Кристоферсен тријумфовао је на четвртом слалому овогодишњег Светског купа који је одржан у швајцарском Аделбодену.

Остали спортови 10.01.2016 | 21:45
Кристоферсену слалом у Аделбодену!

Кристоферсен је до треће победе ове сезоне, а седме у каријери, дошао укупним временом од 1:51.34 минута.

Друго место, са шест стотинки заостатка, заузео је актуелни освајач Светског купа Марсел Хиршер, док је трећи био Рус Александер Хорошилов.

После прве вожње, Хирошилов је водио, са 24 стотинке предности у односу на Хиршера, док је Кристоферсен био још осам стотих делова секунде даље. У наставку, млади Норвежанин је одскијао сјајно, да Хиршер није успео да га претекне, да би руски скијаш по обичају изгубио много времена. Хорошилов је на крају био шест десетинки иза Кристоферсена.

Најбољу тројицу следио је Француз Алекси Пантиро, испред Стефана Гроса из Италије, Аустријанца Мануела Фелера и Рамона Ценхојсерна из Швајцарске. Међу првом десеторицом нашли су се немачки скијаши Феликс Нојројтер и Фриц Допфер, односно Ђулијано Рацоли из Италије.

Хиршер на челу генералног пласмана има 801 бод, испред Норвежанина Аксела Лунда Свиндала који је сакупио 636. У поретку слалома води Кристоферсен са 380, а прати га Хиршер са 340.

Светски куп у конкуренцији скијаша наставља се комбинацијом у швајцарском Венгену у петак.

Коментари / 0

Оставите коментар