Kristofersenu slalom u Adelbodenu!

Norveški skijaš Henrik Kristofersen trijumfovao je na četvrtom slalomu ovogodišnjeg Svetskog kupa koji je održan u švajcarskom Adelbodenu.

Ostali sportovi 10.01.2016 | 21:45
Kristofersenu slalom u Adelbodenu!

Kristofersen je do treće pobede ove sezone, a sedme u karijeri, došao ukupnim vremenom od 1:51.34 minuta.

Drugo mesto, sa šest stotinki zaostatka, zauzeo je aktuelni osvajač Svetskog kupa Marsel Hiršer, dok je treći bio Rus Aleksander Horošilov.

Posle prve vožnje, Hirošilov je vodio, sa 24 stotinke prednosti u odnosu na Hiršera, dok je Kristofersen bio još osam stotih delova sekunde dalje. U nastavku, mladi Norvežanin je odskijao sjajno, da Hiršer nije uspeo da ga pretekne, da bi ruski skijaš po običaju izgubio mnogo vremena. Horošilov je na kraju bio šest desetinki iza Kristofersena.

Najbolju trojicu sledio je Francuz Aleksi Pantiro, ispred Stefana Grosa iz Italije, Austrijanca Manuela Felera i Ramona Cenhojserna iz Švajcarske. Među prvom desetoricom našli su se nemački skijaši Feliks Nojrojter i Fric Dopfer, odnosno Đulijano Racoli iz Italije.

Hiršer na čelu generalnog plasmana ima 801 bod, ispred Norvežanina Aksela Lunda Svindala koji je sakupio 636. U poretku slaloma vodi Kristofersen sa 380, a prati ga Hiršer sa 340.

Svetski kup u konkurenciji skijaša nastavlja se kombinacijom u švajcarskom Vengenu u petak.

Komentari / 0

Ostavite komentar