Вонова поново '’одувала’' конкуренцију!

Америчка скијашица Линдзи Вон остварила је другу победу за два дана, пошто је после спуста била најбоља и у супервелеслалому у аустријском Цаухензеу.

Остали спортови 10.01.2016 | 21:00
Вонова поново '’одувала’' конкуренцију!

Вонова је до шестог тријумфа ове сезоне у Светском купу, а 73. укупно, дошла у времену од 1:12.75 минута.

Друго место, са седам десетинки заостатка, заузела је Швајцаркиња Лара Гут, док је трећа била домаћа скијашица Корнелија Хитер, са за више од секунде слабијим временом.

До тренутка када је Вонова изашла на стазу, водила је Италијанка Франческа Марзаља, да би је Американка надмашила за скоро једну и по секунду. Скијашице које су следиле одмах после Вонове успеле су да се уметну између њих, али је једино Гутова колико-толико успела да јој се приближи, али не да угрози убедљиву двоструку победу своје ривалке.

Четврто место заузела је Италијанка Нађа Фанкини, испред Елизабег Гергл из Аустрије, Марзаље и још једне аустријске скијашице Никол Шмидхофер. Првих десет комплетирале су Кајса Клинг из Шведске и две Италијанке Јохана Шнарф и Федерика Брињоне.

Гутова на челу генералног пласмана Светског купа сада има 738 бодова, 38 више од Вонове, док је трећа Швеђанка Фрида Хансдотер са 521. У поретку супервелеслалома, Вонова има максималних 200 бодова, а прати је Хитерова са 120.

Светски куп у конкуренцији скијашица се наставља се у уторак слаломом у аустријском Флахауу.

Коментари / 0

Оставите коментар