Vonova ponovo '’oduvala’' konkurenciju!

Američka skijašica Lindzi Von ostvarila je drugu pobedu za dva dana, pošto je posle spusta bila najbolja i u superveleslalomu u austrijskom Cauhenzeu.

Ostali sportovi 10.01.2016 | 21:00
Vonova ponovo '’oduvala’' konkurenciju!

Vonova je do šestog trijumfa ove sezone u Svetskom kupu, a 73. ukupno, došla u vremenu od 1:12.75 minuta.

Drugo mesto, sa sedam desetinki zaostatka, zauzela je Švajcarkinja Lara Gut, dok je treća bila domaća skijašica Kornelija Hiter, sa za više od sekunde slabijim vremenom.

Do trenutka kada je Vonova izašla na stazu, vodila je Italijanka Frančeska Marzalja, da bi je Amerikanka nadmašila za skoro jednu i po sekundu. Skijašice koje su sledile odmah posle Vonove uspele su da se umetnu između njih, ali je jedino Gutova koliko-toliko uspela da joj se približi, ali ne da ugrozi ubedljivu dvostruku pobedu svoje rivalke.

Četvrto mesto zauzela je Italijanka Nađa Fankini, ispred Elizabeg Gergl iz Austrije, Marzalje i još jedne austrijske skijašice Nikol Šmidhofer. Prvih deset kompletirale su Kajsa Kling iz Švedske i dve Italijanke Johana Šnarf i Federika Brinjone.

Gutova na čelu generalnog plasmana Svetskog kupa sada ima 738 bodova, 38 više od Vonove, dok je treća Šveđanka Frida Hansdoter sa 521. U poretku superveleslaloma, Vonova ima maksimalnih 200 bodova, a prati je Hiterova sa 120.

Svetski kup u konkurenciji skijašica se nastavlja se u utorak slalomom u austrijskom Flahauu.

Komentari / 0

Ostavite komentar