Линдзи изједначила још један рекорд Мосер-Прел!

Америчка скијашица Линдзи Вон изједначила је рекорд Ане Марије Мосер-Прел по броју победа у спусту у Светском купу.

Остали спортови 09.01.2016 | 21:00
Линдзи изједначила још један рекорд Мосер-Прел!

Линдзи је у суботу тријумфовала у Цаухенсеу и тако стигла до 36. победе у спусту у каријери, колико има и легендарна Аустријанка.

Вон је већ после прве серије имала солидну предност и на крају је такмичење завршила за два 2:11.17, секунду испред Канађанке Ларисе Јуркив.

Лара Гут, водећа у генералном пласману није освојила бодове јер није успела да заврши прву серију, али и даље има 58 бодова више од Линдзи Вон. Ово је, после 14 година, био први спуст у две серије у женској категорији са скраћеним стартом.

Мосер-Прел, која је рекорд поставила у јануару 1980. године гледала је трку са трибина и била једна од првих која је честитала наследници.

“Она је толико фина”, рекла је Американка која је пре годину дана када је изједначила изједначила још један рекорд аустријске легенде – 62. тријумфом у каријери. “Драго ми је што је овде јер није могла да дође у Кортину прошле године. Много ми значи, она је права легенда овог спорта”.

Линдзи сада има 72. тријумфа у свим дисциплинама Светског купа, а такође држи рекорд са највише победа у супервелеслалому – 25. Ова дисциплина уведена је осамдесетих година прошлог века, када се Мосер-Прел већ повукла.

“Веома сам срећна. До сада, волим како тече ова нова година”, додала је Вон.

Освојивши трећи спуст ове сезоне повећала је предност на табели дисциплине и сада има 300 бодова, 50 више од прве пратиље.

Ово је био први спуст који је вожен у две серије после 14 година, а организатори су због недовољне количине снега морали да помере старт са стандардних три километра на 1.875 метара.

Коментари / 0

Оставите коментар