Lindzi izjednačila još jedan rekord Moser-Prel!

Američka skijašica Lindzi Von izjednačila je rekord Ane Marije Moser-Prel po broju pobeda u spustu u Svetskom kupu.

Ostali sportovi 09.01.2016 | 21:00
Lindzi izjednačila još jedan rekord Moser-Prel!

Lindzi je u subotu trijumfovala u Cauhenseu i tako stigla do 36. pobede u spustu u karijeri, koliko ima i legendarna Austrijanka.

Von je već posle prve serije imala solidnu prednost i na kraju je takmičenje završila za dva 2:11.17, sekundu ispred Kanađanke Larise Jurkiv.

Lara Gut, vodeća u generalnom plasmanu nije osvojila bodove jer nije uspela da završi prvu seriju, ali i dalje ima 58 bodova više od Lindzi Von. Ovo je, posle 14 godina, bio prvi spust u dve serije u ženskoj kategoriji sa skraćenim startom.

Moser-Prel, koja je rekord postavila u januaru 1980. godine gledala je trku sa tribina i bila jedna od prvih koja je čestitala naslednici.

“Ona je toliko fina”, rekla je Amerikanka koja je pre godinu dana kada je izjednačila izjednačila još jedan rekord austrijske legende – 62. trijumfom u karijeri. “Drago mi je što je ovde jer nije mogla da dođe u Kortinu prošle godine. Mnogo mi znači, ona je prava legenda ovog sporta”.

Lindzi sada ima 72. trijumfa u svim disciplinama Svetskog kupa, a takođe drži rekord sa najviše pobeda u superveleslalomu – 25. Ova disciplina uvedena je osamdesetih godina prošlog veka, kada se Moser-Prel već povukla.

“Veoma sam srećna. Do sada, volim kako teče ova nova godina”, dodala je Von.

Osvojivši treći spust ove sezone povećala je prednost na tabeli discipline i sada ima 300 bodova, 50 više od prve pratilje.

Ovo je bio prvi spust koji je vožen u dve serije posle 14 godina, a organizatori su zbog nedovoljne količine snega morali da pomere start sa standardnih tri kilometra na 1.875 metara.

Komentari / 0

Ostavite komentar