Још једном: Душко Кораћ - Увијек свој, заувијек наш!

У Галерији РТС-а одржана комеморација поводом смрти легендарног спортског коментатора...

Остали спортови 09.01.2016 | 10:20
Још једном: Душко Кораћ - Увијек свој, заувијек наш!

Са Душком је отишао са РТС-а последњи представник старе гарде спортских новинара и коментатора.

Том реченицом од недавно преминулог Душка Кораћа опростила се Оливера Ковачевић, ураднк Забавног програма Јавног медијског сервиса, у Галерији РТС-а, где је одржана комеморација повдом смрти легендарног спортског новинара.

У присуству великог броја Душкових колега са РТС-а, али и других медијских кућа, спортиста, челника одбојкашког, ватерполо, атлетског, пливачког и скијашког савеза - јер је њих највише промовисао - пре комеморације на великом ТВ екрану вртели су се неки од најзначајнијих снимака из Кораћевих преноса по којима га памте многе генерације.
„Био је увек свој, а заувек наш. Њега није створио РТС, он је био у генерацији која је РТС стварала. На данашњим младима у спортској редакцији је да покажу могу ли их достићи и бити бољи“, додала је Ковачевићева.

Уз речи да је био „оригиналан, посебан и непоновљив“, уредник спортске редакције РТС-а Зоран Марковић рекао је да је смрт Душка Кораћа била сувише шокантна, изненадна и болна и да ће после њега остати велика новинарска и људска празнина. Разумљиво, јер је спортској редакцији РТС посветио четири деценије живота.
„Човек је са тобом увек знао на чему је. Оне које си волео уздизао си, писао си о њима песме, у преносима их величао, прослављао“, допунио је Радослав Симић, последњих година Кораћев нераздвојни колега са пливачких и атлетских такмичења широм планете.

Душко Кораћ је преминуо 4. јануара у 61. години у Београду, а испраћај за кремацију биће данас, 9. јануара у 14 часова, на београдском Новом гробљу.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

зарко

09.01.2016 17:51

„Био је увек свој, а заувек наш".

ОДГОВОРИТЕ