Još jednom: Duško Korać - Uvijek svoj, zauvijek naš!

U Galeriji RTS-a održana komemoracija povodom smrti legendarnog sportskog komentatora...

Ostali sportovi 09.01.2016 | 10:20
Još jednom: Duško Korać - Uvijek svoj, zauvijek naš!

Sa Duškom je otišao sa RTS-a poslednji predstavnik stare garde sportskih novinara i komentatora.

Tom rečenicom od nedavno preminulog Duška Koraća oprostila se Olivera Kovačević, uradnk Zabavnog programa Javnog medijskog servisa, u Galeriji RTS-a, gde je održana komemoracija povdom smrti legendarnog sportskog novinara.

U prisustvu velikog broja Duškovih kolega sa RTS-a, ali i drugih medijskih kuća, sportista, čelnika odbojkaškog, vaterpolo, atletskog, plivačkog i skijaškog saveza - jer je njih najviše promovisao - pre komemoracije na velikom TV ekranu vrteli su se neki od najznačajnijih snimaka iz Koraćevih prenosa po kojima ga pamte mnoge generacije.
„Bio je uvek svoj, a zauvek naš. Njega nije stvorio RTS, on je bio u generaciji koja je RTS stvarala. Na današnjim mladima u sportskoj redakciji je da pokažu mogu li ih dostići i biti bolji“, dodala je Kovačevićeva.

Uz reči da je bio „originalan, poseban i neponovljiv“, urednik sportske redakcije RTS-a Zoran Marković rekao je da je smrt Duška Koraća bila suviše šokantna, iznenadna i bolna i da će posle njega ostati velika novinarska i ljudska praznina. Razumljivo, jer je sportskoj redakciji RTS posvetio četiri decenije života.
„Čovek je sa tobom uvek znao na čemu je. One koje si voleo uzdizao si, pisao si o njima pesme, u prenosima ih veličao, proslavljao“, dopunio je Radoslav Simić, poslednjih godina Koraćev nerazdvojni kolega sa plivačkih i atletskih takmičenja širom planete.

Duško Korać je preminuo 4. januara u 61. godini u Beogradu, a ispraćaj za kremaciju biće danas, 9. januara u 14 časova, na beogradskom Novom groblju.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

zarko

09.01.2016 17:51

„Bio je uvek svoj, a zauvek naš".

ODGOVORITE