Бијели лук ублажава прехладу за три сата

Више је пута доказано да бели лук спада у здраве намирнице које изузетно благотворно делују на здравље, а сада је још једна студија потврдила да је одличан савезник у борби против прехладе.

Здравље 08.01.2016 | 11:00
Бијели лук ублажава прехладу за три сата

Мање клиничко истраживање објављено у часопису "Јоурнал оф Нутритион" показало је да око две главице сировог сецканог белог лука могу одлично да делују у борби против прехладе већ за три сата.

Испитаници су појели око пет грама (количина две главице) насецканог сировог белог лука, након чега су лекари путем крвних налаза проучавали како се понашају гени заслужни за активацију имуног система.

Промена у којој су се активирала бела крвна зрнца догодила се већ три сата након што су испитаници појели бели лук. Такође, лекари су приметили да су се активирали и гени заслужни за превенцију развоја канцерогених ћелија у телу, а то је до сада потврђено у више различитих студија.

Иако ни ово истраживање није потврдило да ће вироза нестати за три сата као што је потврдила да ће бели лук активирати имуни систем, претходне су студије већ показале да ова намирница има чудесне моћи, а све због главног састојка алицина.

Б 92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

расо

09.01.2016 18:54

У две главице има најмање 100 грама

ОДГОВОРИТЕ
Name

стево

10.01.2016 12:34

Вероватно два цесња.

ОДГОВОРИТЕ
Name

о. Михаило Микић

12.01.2016 10:14

Бог нам је према ријечима свете Матроне Московске дао у природи лијекове за све болести. Наши срБски преци су живели у складу са природом и бринули су се о њој и нису им требале таблете за све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брко

13.01.2016 10:31

Ма не ваља ни тако размисљат лаве.Па тифус и ТБЦ су нас косили као ниста док није медицина мало напредовала.Нека лука али нека и неких таблета.Зивио ти мени и са луком и без :Д