"Стар Wарс: Буђење силе" најуспјешнији филм у С.Америци

Блокбастер "Стар Wарс: Буђење силе" Џеј Џеј Абрамса превазишао је по заради филм "Аватар" Џејмса Камерона и постао најуспешније остварење у историји у Северној Америци, саопштио је данас Студио "Волт Дизни".

Забава 08.01.2016 | 10:30
"Стар Wарс: Буђење силе" најуспјешнији филм у С.Америци

У саопштењу није прецизирано колико је до сада зарадио тај филм, али је раније "Дизни" изнео процену да ће седми наставак популарне франшизе већ у среду достићи зараду "Аватара" од 760,5 милиона.

Филм "Буђење силе" је већ зарадио 1,5 миљарди долара широм света и тиме се, за само три седмице приказивања, нашао на четвртом месту у историји кинематографије, после остварења "Аватар" (2,79 милијарди), "Титаник" (2,19 милијарди) и "Парк из доба јуре" (1,67 милијарди), преносе агенције.

Да би превазишао и ту Камеронов Оскаром награђен филм "Аватар", мораће добро да прође у Кини, где стиже у биоскопе 9. јануара, сматрају аналитичари.

"Стар Wарс: Буђење силе" је седми наставак 40 година дуге франшизе, а на репертоару биоскопа широм света је од 16. децембра.

Филм је окупио оригиналне чланове глумачке екипе - Харисона Форда, Кари Фишер и Марка Хамила, али и представио нове ликове од којих се очекује да ће наставити причу у бар још три филма.

Творац франшизе Џорџ Лукас продао је ауторска права компанији "Дизни" 2012. године за 4,05 милијарди долара.

Б 92

Коментари / 0

Оставите коментар