Отворена истрага због самоубиства дјечака

Институција омбудсмана за људска права БиХ поводом трагичне смрти четрнаестогодишњег дјечака М.Р. у Сарајеву, а на основу извјештавања медија и интереса јавности, отворила је предмет и истрагу по службеној дужности.

Босна и Херцеговина 07.01.2016 | 20:27
Отворена истрага због самоубиства дјечака

Тим омбудсмана посјетио је у оквиру истраге Интернационалну школу Илиџа, а по завршетку истраге јавности ће бити саопштене одређене препоруке.

У саопштењу омбудсмани БиХ позивају на смиривање тензија и разумно дјеловање, како би се омогућило ефикасано окончање истраге коју обављају надлежни органи.

Институција омбудсмана истакла је да у својим годишњим и специјалним извјештајима редовно наводи проблем вршњачког насиља и истиче потребу подизања свијести и препознавања насилног понашања.

На овај проблем указала су и сама дјеца кроз реализацију активности "Омбудсман у вашој школи" коју Институција спроводи уз подршку организације "Саве тхе цхилдрен" од 2009. године.

Омбудсмени истовремено изражавају и забринутост због говора мржње на друштвеним мрежама и веб порталима и позивају власнике медија и уреднике да преузму одговорност и предузму мјере у складу са инструкцијама Савјета за штампу.

Малољетни М.Р., који је похађао Интернационалну школу на Илиџи, убио се прошлог мјесеца у сарајевском насељу Добриња, а постоје сумње да је био жртва насиља других ученика.

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Једва зиву главу извукосмо кроз основну, а и средњу сколу.

07.01.2016 20:40

Злостављања врсњака у сколама, поцев од основних па до средњих има доста,али се то крије. Родитељи који се обрате педагозима или психолозима добију одговор да су се ОНИ (ЗЛОСТАВЉАЦИ ) САЛИЛИ.....СТРАСНО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

сдсн

07.01.2016 21:20

Браво Омбудсмен! Врацате вјеру у правну дрзаву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

07.01.2016 21:39

Вас муслимане Турска никад није вољела.Само су вас искориставали и пљацкали.Исто раде сад. Јадна мајка свима који су насјели на турске лази о БХ или уписали дјете у турске "коледзе".

ОДГОВОРИТЕ
Name

Такав закон

08.01.2016 04:36

Малољетници су застицени законом да ни полиција ни родитељ несмију му ниста. Полиција несмије да рсзговара са малољетником без социјалног радника.ту од таквог закона нормални људи су угрозени. Досло вријеме да би се одбранио од малољетни деликвената треба да будес бетмен.

ОДГОВОРИТЕ