Импулси најскупљи у Босни и Херцеговини

Становници БиХ плаћају највише цијене мобилних услуга у регији, закључак је Регулаторне агенције за комуникације БиХ који је садржан у упоредној анализи коју је сачинила ова агенција.

Босна и Херцеговина 07.01.2016 | 12:40
Импулси најскупљи у Босни и Херцеговини

У овој анализи сачињеној на основу захтјева Парламента БиХ обухваћена су три доминантна телеком оператера у БиХ и то БХ Телецом, Телеком Српске и ХТ Мостар.

Њихове цијене су упоређиване са оним у Хрватској, Србији, Црној Гори и Македонији.

С циљем приближавања цијена на бх. тржишту оним у региону, РАК предлаже неколико мјера и то: снижење цијена претплате пакета за кориснике мале/средње/велике потрошње, повећање бонуса укључених у мјесечну претплату, увођење додатних тарифних опција за докуп саобраћаја, огрничавање минималне дужине трајања бонова за допуну пре-паид рачуна, увођење повољнијих обрачунских јединица и изједначавање цијена позива унутар властите и према другим мрежама, пише Фактор.

Извор: Н1

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Колумбо

07.01.2016 12:18

Добро јутро Колумбо... Па ово сви знамо годинама а они као сада направили анализу... Ову анализу могу направити за један дан - сједећи за рачунаром... ДОК ЈЕ ОВАЦА БИЋЕ И МАКАЗА рече народна пословица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

кум

07.01.2016 13:29

СРЕТАН БОЗИЦ То је срамота, ко треба телефон = 90% не јер нити раде нити гдје зуре то је само престиз и некакво сељацко самоувјерење. Да то Агенције користе то је њихово право. Наса дјеца не уце у сколи ни ста је новац и како се заради и да се ни у каквом слуцају не мозе висе потросити него сто се има. Али ако мама не да онда је тата блентави ако и то не иде онда се краде лазе вара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р. Мудроња

07.01.2016 15:51

Камо пусте среће да су у БиХ само цијене мобилне телефоније најскупље у региону.Уствари, скупље су готово све услуге, али и цијене највећег броја основних живежних намирница и свих других роба широке потрошње.А свему томе треба додати чињеницу да су плате у Републици Српској и Федерацији БиХ најниже у региону.Право је чудо како овај народ преживљава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драган

07.01.2016 15:58

Док је ове власти и овог система вођења државом ништа. али ништа неће појефтинити.

ОДГОВОРИТЕ