Impulsi najskuplji u Bosni i Hercegovini

Stanovnici BiH plaćaju najviše cijene mobilnih usluga u regiji, zaključak je Regulatorne agencije za komunikacije BiH koji je sadržan u uporednoj analizi koju je sačinila ova agencija.

Bosna i Hercegovina 07.01.2016 | 12:40
Impulsi najskuplji u Bosni i Hercegovini

U ovoj analizi sačinjenoj na osnovu zahtjeva Parlamenta BiH obuhvaćena su tri dominantna telekom operatera u BiH i to BH Telecom, Telekom Srpske i HT Mostar.

Njihove cijene su upoređivane sa onim u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori i Makedoniji.

S ciljem približavanja cijena na bh. tržištu onim u regionu, RAK predlaže nekoliko mjera i to: sniženje cijena pretplate paketa za korisnike male/srednje/velike potrošnje, povećanje bonusa uključenih u mjesečnu pretplatu, uvođenje dodatnih tarifnih opcija za dokup saobraćaja, ogrničavanje minimalne dužine trajanja bonova za dopunu pre-paid računa, uvođenje povoljnijih obračunskih jedinica i izjednačavanje cijena poziva unutar vlastite i prema drugim mrežama, piše Faktor.

Izvor: N1

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kolumbo

07.01.2016 12:18

Dobro jutro Kolumbo... Pa ovo svi znamo godinama a oni kao sada napravili analizu... Ovu analizu mogu napraviti za jedan dan - sjedeći za računarom... DOK JE OVACA BIĆE I MAKAZA reče narodna poslovica...

ODGOVORITE
Name

kum

07.01.2016 13:29

SRETAN BOZIC To je sramota, ko treba telefon = 90% ne jer niti rade niti gdje zure to je samo prestiz i nekakvo seljacko samouvjerenje. Da to Agencije koriste to je njihovo pravo. Nasa djeca ne uce u skoli ni sta je novac i kako se zaradi i da se ni u kakvom slucaju ne moze vise potrositi nego sto se ima. Ali ako mama ne da onda je tata blentavi ako i to ne ide onda se krade laze vara.

ODGOVORITE
Name

R. Mudronja

07.01.2016 15:51

Kamo puste sreće da su u BiH samo cijene mobilne telefonije najskuplje u regionu.Ustvari, skuplje su gotovo sve usluge, ali i cijene najvećeg broja osnovnih živežnih namirnica i svih drugih roba široke potrošnje.A svemu tome treba dodati činjenicu da su plate u Republici Srpskoj i Federaciji BiH najniže u regionu.Pravo je čudo kako ovaj narod preživljava.

ODGOVORITE
Name

Dragan

07.01.2016 15:58

Dok je ove vlasti i ovog sistema vođenja državom ništa. ali ništa neće pojeftiniti.

ODGOVORITE