Суд БиХ потврдио оптужницу Махмуљину

Суд Босне и Херцеговине потврдио је дана, 31. децембра 2015. године оптужницу која оптуженог Сакиба Махмуљина терети да је починио кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника, ратни злочин против рањеника и болесника и ратни злочин против цивилног становништва.

Босна и Херцеговина 07.01.2016 | 11:20
Суд БиХ потврдио оптужницу Махмуљину

У оптужници се наводи да је у току рата у Босни и Херцеговини на подручју општине Завидовићи, оптужени Сакиб Махмуљин, у својству команданта 3. корпуса такозване Армије РБиХ, у чијем саставу је дјеловао и одред „Ел Муџахедин, у току 1995. године, док је трајала војна операција такозване Армије РБиХ на ширем подручју Завидовића и Возуће, у оквиру које су припадници одреда „Ел Муџахедин“ починили ратне злочине над ратним заробљеницима и цивилима српске националности на том подручју, није ништа предузео како би спријечио наведени злочин.

Додаје се да је имао информације да се припадници овог одреда спремају починити злочин, те да након почињеног злочина није предузео ништа како би казнио починиоце злочина.

Подсјетимо, поступајући по налогу тужиоца из Посебног одјела за ратне злочине Тужилаштва БиХ, полицијски службеници СИПЕ, лишили су слободе Махмуљина почетком децембра прошле године.

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против Сакиба Махмуљина 23. децембра 2015. године.

Извор: Н1

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Црни

07.01.2016 14:16

Само хапси и казни сваког тко је чинио злочин ( злочин = животиња )

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

07.01.2016 15:05

Животиње не чине злочине!