Човић: Разумијемо се са Партизаном!

Председник КК Црвена звезда сматра да "вечити" ривали због милиона својих навијача морају да се "реанимирају када су у проблему".

Кошарка 05.01.2016 | 22:20
Човић: Разумијемо се са Партизаном!

Небојша Човић у последњих неколико година је дао неколико изјава које су засметале људима из Партизана и навијачима ривалског клуба. Једна од њих односи се на "гашење црно-белог света", што је поновио у новогодишњем интервјуу навијачком порталу "Моја Црвена звезда".

Ипак, у другом делу тог интервјуа, председник кошаркашког клуба Црвена звезда тврди да му није драго што се Партизан налази у лошој ситуацији и каже да су односи два највећа српска клуба сада "нормални"...

"Ја се не сеирим као некадашња њихова руководства када је Звезда тонула, мени то није драго као њима. Али, ја нисам њихов председник. Ја сам Звездин председник. Мој посао је да Звезда буде најбоља. Ја се за то борим. Односи (са Партизаном) су коректни. На састанцима смо почели да подржавамо једни друге. Што није био случај раније. Знате како је функционисало? То може да се провери. Када нешто предложи Партизан, Звезда подржи. Али, када нешто предложи Звезда, чак и када каже да је ово бело, а стварно је бело, Партизан ће рећи није то бело, то је црно. Како црно, кад је стварно бело? Не може да буде бело, ако Звезда каже да јесте. Е, такви су били односи. Због појединих начитаних групација. Данас је нормално. Ја разумем њихове интересе и предлоге, они наше".

Човић сматра да "српски спорт без Звезде и Партизана не може да функционише" и да зато та два клуба морају да опстану на високом нивоу.

"Није исто када кажу да су нестале велике компаније, па упоређују. Компаније су имале запослене, али нису имале популус. Нису имале четири, пет или два милиона навијача. Звезда и Партизан имају. То не може да пропадне. Мора да се реанимира када је у проблему и да се диже. Задовољство и срећа народа ће се мерити и по томе. Ја мислим да је кошаркашки клуб вратио осмех на лица. Ја сам то и рекао, као што сам рекао да ћемо се хватати за гушу. Ништа нисам погрешио. Идемо даље. Биће тешко. Али у спорту не можете да живите од прошлости. Морате да знате прошлост, да је анализирате, али да све то што сте прошли искористите да не направите грешку".

Човић је после пласмана у Топ 16 фазу Евролиге рекао да ће Звезда "уживати" у мечевима против најјачих на континенту, без резултатског императива.

Међутим, долазак Таренса Кинзија уместо Рајана Томпсона је подигао очекивања, а први човек црвено-белих каже да "надувана очекивања стварају проблем".

"Ја схватам навијаче. Али, ми смо испунили један циљ. У најтежој групи смо изборили пласман у ТОП 16 и створила се слика као да је то било сасвим нормално. Изборили смо 14 нових утакмица у Евролиги. Нећемо се предати, борићемо се до краја, као и прошле године. Пробаћемо да победимо свакога. Идемо утакмицу по утакмицу, боримо се. Нико унапред не зна исход. Против Стразбура смо водили, па изгубили. А против Реала, Химкија и Бајерна смо губили, па победили. Играмо до краја. Када се заврши утакмица, онда знамо на чему смо".

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоран

06.01.2016 06:06

Цовје настави само тако ,а кога интересује гробље нека сада кусају оно сто су закували није ниција до зоре сијала. Звезда је као и Срби , кад су на дну непријатељ има жељу да их докрајчи а они кад се опораве опет прузе руку том непријатељу и опрастају зато од сада само свој интерес гледати.

ОДГОВОРИТЕ