Čović: Razumijemo se sa Partizanom!

Predsednik KK Crvena zvezda smatra da "večiti" rivali zbog miliona svojih navijača moraju da se "reanimiraju kada su u problemu".

Košarka 05.01.2016 | 22:20
Čović: Razumijemo se sa Partizanom!

Nebojša Čović u poslednjih nekoliko godina je dao nekoliko izjava koje su zasmetale ljudima iz Partizana i navijačima rivalskog kluba. Jedna od njih odnosi se na "gašenje crno-belog sveta", što je ponovio u novogodišnjem intervjuu navijačkom portalu "Moja Crvena zvezda".

Ipak, u drugom delu tog intervjua, predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda tvrdi da mu nije drago što se Partizan nalazi u lošoj situaciji i kaže da su odnosi dva najveća srpska kluba sada "normalni"...

"Ja se ne seirim kao nekadašnja njihova rukovodstva kada je Zvezda tonula, meni to nije drago kao njima. Ali, ja nisam njihov predsednik. Ja sam Zvezdin predsednik. Moj posao je da Zvezda bude najbolja. Ja se za to borim. Odnosi (sa Partizanom) su korektni. Na sastancima smo počeli da podržavamo jedni druge. Što nije bio slučaj ranije. Znate kako je funkcionisalo? To može da se proveri. Kada nešto predloži Partizan, Zvezda podrži. Ali, kada nešto predloži Zvezda, čak i kada kaže da je ovo belo, a stvarno je belo, Partizan će reći nije to belo, to je crno. Kako crno, kad je stvarno belo? Ne može da bude belo, ako Zvezda kaže da jeste. E, takvi su bili odnosi. Zbog pojedinih načitanih grupacija. Danas je normalno. Ja razumem njihove interese i predloge, oni naše".

Čović smatra da "srpski sport bez Zvezde i Partizana ne može da funkcioniše" i da zato ta dva kluba moraju da opstanu na visokom nivou.

"Nije isto kada kažu da su nestale velike kompanije, pa upoređuju. Kompanije su imale zaposlene, ali nisu imale populus. Nisu imale četiri, pet ili dva miliona navijača. Zvezda i Partizan imaju. To ne može da propadne. Mora da se reanimira kada je u problemu i da se diže. Zadovoljstvo i sreća naroda će se meriti i po tome. Ja mislim da je košarkaški klub vratio osmeh na lica. Ja sam to i rekao, kao što sam rekao da ćemo se hvatati za gušu. Ništa nisam pogrešio. Idemo dalje. Biće teško. Ali u sportu ne možete da živite od prošlosti. Morate da znate prošlost, da je analizirate, ali da sve to što ste prošli iskoristite da ne napravite grešku".

Čović je posle plasmana u Top 16 fazu Evrolige rekao da će Zvezda "uživati" u mečevima protiv najjačih na kontinentu, bez rezultatskog imperativa.

Međutim, dolazak Tarensa Kinzija umesto Rajana Tompsona je podigao očekivanja, a prvi čovek crveno-belih kaže da "naduvana očekivanja stvaraju problem".

"Ja shvatam navijače. Ali, mi smo ispunili jedan cilj. U najtežoj grupi smo izborili plasman u TOP 16 i stvorila se slika kao da je to bilo sasvim normalno. Izborili smo 14 novih utakmica u Evroligi. Nećemo se predati, borićemo se do kraja, kao i prošle godine. Probaćemo da pobedimo svakoga. Idemo utakmicu po utakmicu, borimo se. Niko unapred ne zna ishod. Protiv Strazbura smo vodili, pa izgubili. A protiv Reala, Himkija i Bajerna smo gubili, pa pobedili. Igramo do kraja. Kada se završi utakmica, onda znamo na čemu smo".

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoran

06.01.2016 06:06

Covje nastavi samo tako ,a koga interesuje groblje neka sada kusaju ono sto su zakuvali nije nicija do zore sijala. Zvezda je kao i Srbi , kad su na dnu neprijatelj ima želju da ih dokrajči a oni kad se oporave opet pruze ruku tom neprijatelju i oprastaju zato od sada samo svoj interes gledati.

ODGOVORITE